Po úvodních dvou kolech, ve kterých Nový Bor nezískal ani bod a dostal šest branek, se příprava v týdnu zaměřila na zlepšení hry v obraně. Nepříjemná situace nastala také na postu brankáře. Ani jeden ze stálých gólmanů nemohl nastoupit a proti Rakovníku tak do brány musela místní brankářská legenda M. Szabo, kterému je 46 let. Soupeř však i v tomto domácí trumfl, neboť jejich branku hájil ještě o tři roky starší P. Kuta.

Nový Bor - Tatran Rakovník 0:1 (0:0)

Domácí začali dobře, ale překonat pevnou obranu Rakovníku bylo mladé novoborské hráče velmi těžké. První velkou šanci měli Tatranští, ale Omovie jen o kousek minul bránu a více toho již nestihl, neboť se hned ve 14. minutě zranil. V 19. minutě byl brankář soupeře daleko před brankou, čehož chtěli domácí využít pohotovou střelou z půlky na branku. Překvapivá střela Hokeho plachtila pod horní tyč branky Rakovníka, ale vysoký brankář stačil míč skrýt ve svých rukavicích. A to bylo ze strany Boru v prvním poločase asi všechno. Když ani soupeř nic zvláštního nepředvedl, skončil poločas bez branek.

Ve druhé půli se aktivita domácích hodně zlepšila, ale pozorná rakovnická obrana nedovolila nebezpečně ohrozit jeho branku. „Občasný závar před brankou skončil u obrany soupeře. V 77. minutě jsme měli ke gólu blízko. Přišel však protiútok v obraně to zaskřípalo a střela Doláka proletěla mezi nohama několika hráčů a míč skončil v naší síti,“ komentoval jedinou branku zápasu sekretář novoborského klubu Jiří Obrovský, podle kterého však gólová akce vznikla po jasném faulu na T. Janů, když ho obránce hostí přidržel za ruku. „Soupeři však musíme přiznat, že měl větší počet střel na naší branku a v zakončení byl daleko nebezpečnější,“ dodal Obrovský.

Novoborští se snažili o vyrovnání, ale soupeř vysunutou obranou nepouští domácí hráče k ohrožení branky. „V závěru zápasu jsme dokonce vstřelili gól, ale před tím rozhodčí pískl strkání Stromeckého ve vápně hostí a gól neuznal,“ uvedl Jiří Obrovský. V úplném závěru byl faulován před vápnem Stromecký a rozhodčí nařídil trestný kop proti soupeři. Černý jako exekutor ale jen nastřelil zeď hráčů.

Pro Rakovník šlo nejen o první výhru v novém soutěžním ročníku, je to rovněž první vítězství pro nového trenéra Pavla Koutenského. Tomu se po první výhře viditelně ulevilo. „Kluci přistoupili k zápasu naprosto zodpovědně. Řekli jsme si, že nesmíme inkasovat první branku a vydržet poločas, což se nám podařilo a v druhé půli alespoň jednu z našich šancí proměnili. Zaplaťpánbůh za tři bodíky,“ oddechl si trenér hostů. 

Branky: 77. Dolák, rozhodčí: Brychta, diváků: 145. 
Nový Bor: Szabo, Šimoník, Devátý, Hoke, Janů, Novák, Kubeš, Berounský (64. Eliáš), Černý, Hamada, Stromecký.
Tatran Rakovník: Kut – Výborný (73. Borsuc), Vecka, Stuchl, Vrána – Verner – Rothe (85. Vild), Hynek, Kučera – Dolák – Omovie (14. Rossmann). Trenér: Pavel Koutenský.