Fotbalový trenér Milan Bubla bude i nadále pokračovat jako hlavní kouč A–mužstva TJ Doksy (I. A třída). Ve středu odpoledne to Deníku potvrdil Karel Kapoun, jeden z hlavních představitelů klubu od Máchova jezera.

„Práce, kterou pan Bubla během svého působení u nás odvedl, si velice vážíme. Prokázal kvality a vzestup dokské kopané, proto jsme ho oslovili s prosbou, aby ve své trenérské činnosti v Doksech pokračoval. A jsme moc rádi, že nabídku přijal,“ uvedl včera Karel Kapoun.

„Je pravda, že jsem po posledním utkání uplynulé sezony s rezervou České Lípy nabídl vedení klubu svoji rezignaci, protože jsme nesplnili vytyčený cíl, čímž byl postup týmu do krajského přeboru. Pro mě osobně to bylo veliké zklamání, neboť jsem věřil, že s takovým mužstvem, které jsme díky celému vedení TJ Doksy dali během sezony dohromady, postoupíme,“ netajil své roztrpčení Milan Bubla.

„Kdybych se měl k uplynulému ročníku vrátit, pak musím poděkovat všem funkcionářům, hráčům i fanouškům Doks, že udělali maximum pro to, aby se postup do krajského přeboru stal skutečností. Ale že se tak nestalo, to beru jako osobní prohru,“ zopakoval ve středu odpoledne Bubla.

Nicméně opětovné oslovení jeho osoby od zástupců oddílu TJ Doksy jej potěšilo. „To nezakrývám a vážím si toho,“ potvrdil. „Tento týden jsem se vrátil z dovolené, kde jsem si, jak se říká, vyčistil hlavu. A pochopte: fotbal pro mě znamená hrozně moc! V Doksech jsem poznal skvělé lidi, kteří mají pro tento druh sportu stejné nebo aspoň podobné názory, například Martin Jurčík, Karel Kapoun, Hynek Folbrecht, Zdeněk Horčík. A nerad bych na někoho zapomněl…“

Na otázku, týkající se dalšího působení v roli trenéra TJ Doksy, Milan Bubla odpověděl: „Předně musím poděkovat vedení oddílu, že mě oslovilo, čehož si velice vážím. Přípravu zahájíme o následujícím víkendu. Hráčské posily? Na to se mě nyní neptejte, je příliš brzy… Každopádně chceme, aby měl fotbal v Doksech vzestupnou úroveň, to znamená, že se áčko znovu bude snažit o postup do krajského přeboru.“