Dalším týmem, který si vysloužil odměnu od Gambrinusu za aktivní účast v ojedinělém projektu Kopeme za fotbal, je Jiskra Nový Oldřichov. Za vítězství v podzimní části v okrese Česká Lípa absolvovali amatérští fotbalisté trénink pod taktovkou kouče Baumitu Jablonec nad Nisou Františka Komňackého a jeho trenérských kolegů.

Exkluzivní fotbalové odpoledne odstartovalo na stadionu klubu Gambrinus ligy, kde měli oldřichovští hráči okresního přeboru jedinečnou šanci nahlédnout do zázemí domácího mužstva a využít zdejší šatny. Samotný trénink se odehrál na nedalekém trávníku využívaném k přípravě. Před tím, než se fotbalisté z projektu Kopeme za fotbal pustili na trávník, sledovali se zájmem trenérské metody Františka Komňackého aplikované na hráčích třetího týmu tabulky Gambrinus ligy.

Hráči Jiskry nebyli aktivní pouze v podzimní části projektu Gambrinusu, ale obdobně se prezentovali i v průběhu kondičního tréninku a posléze i na hřišti přizpůsobeném hře šest proti sedmi.

„Tahle parta kluků má možná větší chuť do práce než profesionálové. Dravost a dynamika některých je skutečně chvályhodná. Návyky a technické dovednosti sice nejsou na takové úrovni, ale byl jsem spokojený s přístupem, s jakým do toho šli. Jsem rád, že jsem mohl takovou příjemnou zkušenost absolvovat,“ řekl k výkonům hráčů Jiskry František Komňacký.

„Takový propracovaný trénink na okrese nemáme, určitě to bylo úplně něco jiného. A co se týče mojí kondičky, tak ta je hodně špatná,“ zhodnotil náročnost tréninku gólman Jiskry Antonín Sobotka, který absolvoval extra cvičení pro brankáře.

„Kluci opravdu dneska trénovali a nic neodflákli. Jsme zvyklí trénovat déle, ale unavení jsme stejně jako za tenhle krátký a intenzivní trénink. Mohli bychom sem jezdit každý týden, je to skvělý. Určitě budeme v projektu pokračovat,“ neskrýval nadšení z akce hrající asistent trenéra Jan Lehký.

Skvělé odpoledne nabité fotbalovými zážitky umocnilo i výtečné počasí, takže všichni zúčastnění odcházeli naprosto spokojení.

Projekt Kopeme za fotbal se rozjel v roce 2010. Kromě materiální podpory pro týmy od nejnižší soutěže po okresní přebor dává klubům možnost soutěžit o exkluzivní okamžiky s celky Gambrinus ligy. Kromě střetnutí s profesionály mohou také vyhrát trénink s koučem z Gambrinus ligy a mnoho dalších zajímavých cen. Do projektu je v současnosti ve 13 regionech zapojeno přes 400 týmů.

(NIK)