Řeč je o Milanu Bublovi a Michaelu Šimkovi. Oba již řadu let žijí v České Lípě, dokonce jsou sousedé v domě. A nyní shodou okolností oba před několika dny opustili pozice hlavních fotbalových trenérů.

Bubla ukončil angažmá u „áčka" TJ Doksy (krajský přebor), Šimek byl po 3,5 letech odvolán od týmu v divizním Vilémově (skupina B).

„To je život," pousmál se trošku trpce po včerejším dotazu Českolipského deníku Michael Šimek, bývalý kouč Varnsdorfu, Nového Boru, Skalice, České Lípy či Mimoně. „Zklamaný trochu jsem, ale nejvíc z toho, že veškerá zodpovědnost za výsledky mužstva se převedla na mě, protože sportovní předpoklady pro divizní soutěž, kam jsme v létě postoupili, ve Vilémově prostě nebyly," podotkl a svůj názor ihned vysvětlil: „Aby sedmdesát procent hráčů trénovalo pouze jednou týdně, to zkrátka v divizi nelze! Vlastně by to snad i šlo, jenže to by ti hráči museli mít kvalitu druhé ligy."

Vilémovští jsou v tabulce divize (skupina B) s 16 body patnáctí, tedy předposlední. O tom, kdo nahradí odvolaného Šimka, se zatím jen spekuluje, ovšem z dobře informovaných zdrojů, které náš list získal, to opět má být kouč z Českolipska! Tak uvidíme.

A proč už není trenérem TJ Doks Milan Bubla?

„Stalo se tak po vzájemné dohodě," odpověděl včera na dotaz Deníku Martin Jurčik, manažer A-mužstva.

Podle jeho slov předváděná hra týmu nebyla vždy až tak špatná. „Bohužel se v průběhu podzimu událo několik věcí, jež výsledky i některé naše výkony ovlivnily. Především to byl absolutně nečekaný odchod útočníka Daniela Kýčka, a pak i dlouhodobá zranění Martina Vaňátka, Patrika Semíka a Ondry Picka."

Na otázku, kdo se stane nástupcem Milana Bubly, Martin Jurčik odvětil: „Zatím je to zcela otevřené, situace se může během vyvinout všelijak, a tak vše má svůj čas. Musím však uvést, že spolupráce s Mílou mně vyhovovala, protože za jeho prací byla poctivost a ctižádost s maximálním přístupem k fotbalu, a proto jsem s ním byl spokojený. Tímto mu celé vedení dokského klubu za jeho práci děkuje a přeje hodně štěstí v jeho další trenérské činnosti."