Již třetí fotbalový halový turnaj v tomto roce uspořádal oddíl TJ Lokomotiva Česká Lípa. Tentokrát se jednalo o klání pro starší přípravky (roč. 2003) kategorie U 10.

„Pořadatelům z Lokomotivy se turnaj opravdu velice vydařil, a proto si zaslouží uznání a veřejnou pochvalu," uvedl šéftrenér mládeže českolipského Arsenalu Karel Machač.

Během celodenního fotbalového klání v nové českolipské hale se střetlo sedm družstev, a to systémem každý s každým na 1x 13 minut.

Z prvenství se radovali mladí fotbaloví borci z družstva Arsenal Č. Lípa, kteří získali nejvíce bodů, před svými rivaly z Loko Č. Lípa a Boleticemi. Kouč vítězného družstva Antonín Pobuda byl pochopitelně spokojený, vždyť jeho svěřenci získali nejcennější trofej.

„Ano, proto bych chtěl všechny naše kluky pochválit za výborné výkony, které jim vynesly první místo," řekl trenér nadějí českolipského Arsenalu a pokračoval: „Z jednotlivců musím vyzdvihnout výkon Máti Volka, ale hlavně Dušana Kubáta, jenž rozhodl tři utkání, a navíc byl vyhlášen nejlepším hráčem celého turnaje. Vyzdvihnout musím také obrannou činnost celého týmu v čele s výtečným gólmanem Machačným."

Individuální ceny

Nejlepší brankář turnaje: Tadeáš Traxler (FK Pšovka Mělník).

Nejlepší střelec turnaje: Tomáš Pulko (Spartak Boletice) 4 góly.

Nejlepší hráč turnaje: Dušan Kubát (Arsenal Česká Lípa).

Všechna utkání řídila dvojice delegovaných rozhodčí OFS Česká Lípa, jmenovitě Ladislav Böhme a Martin Bahník.

Pořadí a výsledky:

1. Arsenal Česká Lípa (Loko 1:0; branka Kubát; Boletice 1:0; branka Čéška; Mělník 0:2, Rapid 1:0; branka Kubát; Nový Bor 1:0; branka Kubát; Verneřice 2:0; branky Volek, Jelínek).

2. Loko Česká Lípa (Boletice 0:1, Mělník 1:0; branka Brejcha. Rapid 1:0; branka Babic. Nový Bor 1:0; branka Babic. Verneřice 4:1; branky Vít 2, Kavenský, Brejcha).

3. Boletice (Mělník 0:0, Rapid 1:0, Nový Bor 1:1, Verneřice 3:2).

4. Pšovka Mělník (Rapid 0:1, Nový Bor 0:0, Verneřice 4:0).

5. VTJ Rapid Liberec (Nový Bor 0:0, Verneřice 2:0).

6. FC Nový Bor (Verneřice 3:0).

7. SK Verneřice.

Sestavy týmů z České Lípy

Arsenal: Machač - Pobuda, Čéška Volek Kubát, Jelínek Bodi, Černý. Trenér: Pobuda.

Lokomotiva: Ritschel - Kavenský, Vít, Brejcha, Babic, Saidl, Jukl, Plůcha, Lupoměský. Trenér Kavenský.

Ohlas pořadatele

„Jsme rádi, že se turnaj vůbec odehrál protože většinu přihlášených družstev postihla velká marodka, ale i přesto se v omezených počtech hráčů dostavila. Bohužel ve čtvrtek se z turnaje odhlásilo družstvo FK Litoměřice a v pátek se už omlouval tým z Verneřic. Nakonec jsme se dohodli o zapůjčení dvou hráčů z našeho oddílu, aby se družstva zúčastnila a nenarušila tím harmonogram už tak sedmičlenného a nakonec velmi vyrovnaného turnaje. Opět nás těší umístění naší přípravky," uvedl Jaroslav Albrecht.