Skalice prohrála se zachraňujícím se Frýdlantem, Doksy ztratily dva body doma při remíze se Stráží n. N., Jablonné padlo s Košťálovem a Mimoň se opět musela smířit jen s plichtou 1:1.

Frýdlant - Skalice 4:1 (2:0)

Frýdlantské pískoviště opět zafungovalo a hned od začátku dostali domácí svého soupeře pod tlak. V 17. minutě utekl Záruba po křídle, poslal centr do skrumáže před branku, kde stáli Jelínek a Coufal. Jelínek trefil spoluhráče tak šikovně, že se od něj míč odrazil do sítě. Ve 30. po dlouhém autu Stejskala promáchl Jelínek, ale ten se dostal do skrumáže, odkud Šindler houslemi brankáři přidal druhý gól.

Ve stálém tlaku hosté nic nebezpečného neměli. Až v 56. přišla první střela na branku, proti které Götz vyběhl za šestnáctku. Ale nějak ji minul, takže dobíhající hráč pohodlně snížil. Za deset minut Götz svoji chybu napravil při nebezpečné hlavičce ze tří metrů. To se již Skalice nadechovala k náporu.

Vyrovnaná hra pokračovala do 82. minuty, kdy prudký roh Foldy usměrňoval hlavou Coufal. Jeho hlavička se odrazila od obránce a bylo to 3:1. Skalice odpadla a v 88. Coufal využil dlouhý pas ke zkompletování svého hattricku.

Branky: 17., 82. a 88. Coufal, 30. Šindler - 56. Nevrlý. Rozhodčí: Ruček, ŽK: 1:4. Diváků: 100.

Košťálov – Jablonné 3:2 (2:0)

Silný víkendový vítr, který měl vliv na většinu fotbalových zápasů, pomohl v I. půli Košťálovu. Ten se ujal vedení už v 5. minutě po umístěné střele Stehlíka B. Ještě chvíli předtím se hostující gólman Rýdl vyznamenal bravurním zákrokem, ovšem v 25. poslal k zemi pronikajícího útočník a Kašpar nařízenou penaltu nezahodil – 2:0.

„První poločas vyzněl jasně pro domácí tým, i když také náš Stehlík zahrozil, když pálil těsně vedle, a Hetverova střela prosvištěla nad břevnem gólmana Průchy,“ informoval Deník sekretář Tatranu Milan Chovanec.

Přestávka lépe prospěla Jablonnému, mělo převahu a v 64. zásluhou koncovky Kotka ml. a přesné přihrávce V. Šimona snížilo – 1:2. Hosté usilovali o vyrovnání, tlačili se před šestnáctku Košťálova, jenže úder přišel na opačné straně. Do otevřené obrany utekl Stehlík – 3:1.

Kontaktní gól na 3:2 přece jen dal pár minut před závěrečným hvizdem opět Kotek ml. „Poté jsme zahrávali několik rohových kopů, ale štěstí stálo při domácích, kteří horko těžko těsnou výhru ubránili,“ doplnil Milan Chovanec.

Branky: 5. a 76. Stehlík B. 25. Kašpar (PK) – 64. a 87. Kotek ml. Rozhodčí: Pekař.
Jablonné: Rýdl – Mrázek (46. Javůrek), Trylč, Kotek ml., Štáfek – Říha, Šminon V., Stehlík Z., Kotek st. – Nemeš, Hetver ml. Trenér J. Hetver st.

Bozkov – Mimoň 1:1 (0:1)

Branky: Burnus - Smola David. ŽK: 3:3. ČK: Mazánek (B). Diváků: 150.

Doksy - Stráž n. N. 1:1 (1:1)

Domácí měli výborný vstup do utkání a první střela skončila na břevně. Doksy byly kombinačně lepší a aktivnější, ale Stráž dokázala atakům čelit a odolat. Ve 30. minut přihrál Žoček míč do vápna, kde z deseti metrů pálil přesně Lode a Stráž překvapivě vedla. Domácí byli hodně zaskočení a do poločasu nic kloudného nevymysleli.

Úvod druhé půle patřil hostům a ve 48. orazítkoval Lode tyč. V 53. zachránil čisté konto Schöler při tutovce Semíka uvnitř malého vápna. Strážský gólman pak ještě třikrát svůj tým podržel. Přesto v 63. kapituloval, když nejprve minul balon Skalický a Svatý střílel na branku. Ve snaze zabránit střele ji tečoval Skalický ta změnila směr a skončila za Schölerem v síti. Doksy sice hrály dobře v poli, ale trápily se v koncovce…

Branky: 63. vlastní - 30. Lode. Rozhodčí: Špidlen, ŽK: 0:1. Diváků: 300.

I. A třída:
Doksy – Stráž n. N. 1:1 (0:1). Jilemnice - Vratislavice 3:0 (0:0). Košťálov – Jablonné 3:2 (2:0). Lomnice – Doubí 2:0 (1:0). Bozkov - Mimoň 1:1 (0:1). Velké Hamry – Nová Ves 2:0 (1:0). Frýdlant – Skalice 4:1 (2:0).

Tabulka

#nahled|https://g.denik.cz/7/aa/fotbal_iatrida_tabulka_1114_denik_clanek_hp.jpg|https://g.denik.cz/7/aa/fotbal_iatrida_tabulka_1114.jpg|Doksy pouze remizovaly se Stráží nad Nisou a přišly o první místo v tabulce I. A třídy.#