Středeční dohrávky však znovu zamíchaly pořadím v tabulce a rezerva Doks nyní vévodí nejnižší krajské soutěži.

Nová Ves - Horní Police 5:2 (4:1)

Domácí za půl hodiny nasázeli hostům tři góly. I když ten druhý si dala Police sama. Kouba se trefil dvakrát, druhý úspěch zaznamenal z trestného kopu. Hosté snížili krátce po třetím gólu, ale Abrahám po úniku jistil náskok na 4:1.

Na začátku druhého poločasu svitla hostům naděje v podobě druhé trefy Kadlece, ale vše zažehnal po přihrávce Řezky Tomáš Holub. Ve zbytku zápasu si Nová ves již náskok pohlídala, navíc dohrávala deset minut proti deseti.

Branky: 21. a 33. Kouba, 25. vlastní, 41. Abrahám, 68. T. Holub - 35. a 50. Kadlec. Rozhodčí: Hnětynka, ŽK: 2:4, ČK: 80. Kadlec (HP). Diváků: 20.

Velký Valtinov - Vratislavice 0:0

Utkání dvou nejslabších týmů soutěže branku nepřinesl. Valtinov byl bez kombinace, když míče jen nakopával dopředu. Hosté se snažili zezadu hrát kombinačně a měli podstatně lepší rozehru. jenže ze dvou vyložených šancí nedali nic, jen jednou se střela otřela o vnější tyč. Jinak byl zápas vyrovnaný, hosté v něm doplatili na zbrklou koncovku a několikrát také na ofsajdy při nadějných útocích.

Rozhodčí: Lopuszynski, ŽK: 3:0. Diváků: 30.

Bulovka - Doksy B/ Jestřebí 1:4 (0:3)

Od začátku byli hosté fotbalovější a měli převahu, i když první dvě velké šance Bulovka neproměnila. Zejména v 16. minutě střelou do břevna od Bílka. Po půl hodině začali domácí chybovat v obranné činnosti, takže hosté během čtvrt hodiny dali tři góly. Dva z nich po strašných chybách.

Druhou půli začali domácí náporem, jenže z několika šancí využili jen jedinou, zásluhou Votrubce. Po špatně zahraném ofsajd systému hosté dali čtvrtý gól a bylo po nadějích. Domácí přesto dál útočili a nakonec byli rádi, když se soupeř po dvou únicích netrefil.

Branky: 67. Votrubec - 45. a 71. Pilař, 31. Semík, 42. Šimon. Rozhodčí: Čuřík, ŽK: 0:3. Diváků: 50.

Staré Splavy - Dubice 1:0.Staré Splavy - Dubice 1:0 (0:0)

Okresní derby u Máchova jezera zahájili lépe hosté, kteří přijeli oslabeni o čtyři hráče základního kádru (Hájek, Rajšner, Škach, P. Vodrážka). Dubice si totiž v první půlhodině vytvořila několik gólovek, ale z nich Bárta (2x), Gorol, ani Kulha M. nic nevytěžili.

Po změně stran se domácí osmělili a hned v úvodní minutě gólman Košták zázračně vychytal Chlumeckého, následně dubická opora v bráně parádní Perglovu hlavičku vytěsnila ze šibenice.

Rozhodnutí přišlo v 67. minutě, kdy se po levé straně vápna prosmýkl Chlumecký a míč poslal za záda jinak výtečného Košťáka. Ve zbývajících minutách se Spartak snažil o vyrovnání, ale domácí tým mu to neumožnil.

Branka: 67. Chlumecký. Rozhodčí: Paulus, ŽK: 1:2. Diváků: 60.

Hrádek B - Bukovany 2:1 (1:1)

Zápas byl od začátku velmi vyrovnaný s minimem šancí na obou stranách. Domácí se snažili využívat své velké hřiště. Ve 22. minutě si domácí hráč zpracoval rukou dlouhý centr a skóroval střelou k tyči. „Stane se, že něco rozhodčí přehlédne. Obvykle si na sudí nestěžuji, ale co pak začal předvádět rozhodčí Hanyk, to jsem dlouho neviděl. Zatímco nám za jakékoliv zákroky dával karty, domácím až do konce utkání procházely i nepříjemné zákroky zezadu," postěžoval si kouč František Hanykýř.

Hosté, kteří si vypracovali několik slibných akcí, avšak v koncovce byli neplodní, se cítili výroky hlavního arbitra poškozeni. „Přesto se nám podařilo vyrovnat opakovanou střelou benjamínka Ryšavého."

Ve druhém poločase šli domácí opět do vedení povedenou střelou do šibenice. Pak po jednom ze závarů před bukovanskou svatyní byl vyloučen Sedlák, který se snažil reflexivně rukou zabránit gólu. Proto se kopala penalta, avšak brankář Fišer chytil.

„Byli jsme tedy nuceni hru otevřít, ale na zvrat už nebyl čas. Mužstvu jsem po zápase poděkoval za výkon i za to, že udrželi nervy na uzdě. Toto utkání i díky rozhodčímu opravdu bolelo nejen na duši, ale hlavně na těle," doplnil kouč Hanykýř.

Branka za hosty: Ryšavý. Rozhodčí: Hanyk. ČK: 0:1 (Sedlák).

Zbývající zápasy 21. kola I. B třídy západ:

Chrastava - Rynoltice 2:2

Bílá - Rozstání 1:1

Středeční dohrávky (1. 5.):

Rynoltice - Horní Police 3:3

Dubice - Bukovany 1:1

Doksy B - Hrádek B 5:0

Bulovka - Nová Ves 3:2

Staré Splavy - Velký Valtinov 4:4

AKTUÁLNÍ TABULKA

I. B třída Libereckého kraje (západ).