Sloup Doksy B 2:1 (2:0)

Záchranná akce domácího Sloupu se vydařila. Mužstvo z předposlední příčky I. B třídy zvítězilo nad TJ Doksy B v poměru 2:1.

Domácí se pustili do soupeře s chutí a vervou. Zaskočili ho dobrým pohybem po celém hřišti, přesnými přihrávkami a především větší vůlí vyhrát. Útoky byly nebezpečné a bylo jen otázkou času, kdy padne první gól. Hosté začali pasivně, vázla souhra a na štíru byli i se střelbou.

Běžela 18. minuta, útočník domácích utekl obraně, ve vápně zastavil jeho průnik brankář Procházka nedovoleným způsobem a rozhodčí správně nařídil pokutový kop. A penaltu proměnil Marušák 1:0. Domácí nepolevili v úsilí a byli lepším týmem. Ve 36. utekl po pravé straně Kočí, ostrým centrem přes celé vápno našel nabíhajícího Marušáka, který nekompromisně zakončil 2:0.

Po změně stran se obraz hry moc nezměnil. Sokol si aktivním přístupem udržoval dvoubrankový odstup. Hra se pak trochu přiostřila a vše hrálo do not domácího Sokola.

Posledních dvacet minut se hosté častěji dostávali do nebezpečné vzdálenosti Lacinovy branky, zpřesnili přihrávky i střelbu a v 72. minutě po rohovém kopu hlavou snížil Jakub Pilař. To bylo ale od hostů v tomto utkání vše.

Branky: Marušák 2 (1 z pen.) - Pilař. Rozhodčí: Ouředník.
Sloup: Lacina - Hruška T., Žák, Malič, Bezouška, Kočí (82. Šup), Hruška V., Satrapa, Lidmila, Kašpar, Marušák.
Doksy B/ Jestřebí: Procházka - Kárník (85. Kněžour), Karas, Pekárek, Kýček, Lorenc, Němec, Picek Fr., Picek Ondřej, Pilař, Vacek Ondřej.

Bukovany - Bílý Kostel 2:5 (1:2)

Hosté nehráli dobře, přesto už ve 2. min. vedli. Za 20 minut srovnal na 1:1 Vetešník, ovšem zanedlouho proměnil penaltu Ďuriš. Bukovany ještě krátce po změně stran opět srovnaly, ale Kostel po gólu Klímy přidal v rychlém sledu další dvě branky Michálka.

Branky: 22. Vetešník, 48. Zátka - 70. a 72. Michálek, 2. F. Ulrich, 32. J. Ďuriš z pen., 52. Klíma. Rozhodčí: Tykva, bez karet. Diváků: 80.

Zákupy - Bulovka 7:0. Pavlů blokuje střelu domácího Serdela.Zákupy - Bulovka 7:0 (3:0)

Kvůli nedisciplinovanosti několika hráčů přijela Bulovka jen s torzem týmu, kdy do branky musel střelec Hofman a do pole Franc a také padesátiletý trenér Merva. Do poločasu vstřelili 
v převaze domácí tři šťastné góly, když druhý byl zřejmě z ofsajdu. Bulovka do 60. minuty stačila držet krok, ale po čtvrté brance se sesypala. Dopředu byla tentokrát zcela neškodná.

Zákupští si tak krásně vylepšili skóre a v tabulce se posunuli na sedmou příčku.

Branky: 15. a 25. Jos. Štummer ml., 43. a 60. Jar. Štummer, 70. Jerson, 80. Pohorský, 82. Serdel. Rozhodčí: Bým, ŽK: 1:3. Diváků: 60.
Zákupy: Moravčík - Synek, Samek, Štummer Jos., Müller, Štummer Jos. ml., Novák, Štummer Jar., Jerson, Serdel, Pohorský (Havránek).

Rozstání - Horní Police 5:1 (1:0)

Hosté od začátku dávali najevo, že by brali bod. Domácí sice byli lepší, ale na gól museli čekat až do 38. minuty, kdy po akci Hrubeše s Rollem zakončil Drbohlav. Na začátku II. půle Rozstání během deseti minut vstřelilo čtyři góly a bylo rozhodnuto. Až potom hosté více otevřeli hru a dočkali se i čestného úspěchu po rychlém protiútoku v podání Heřmánka.

Branky: 38. a 53. Drbohlav, 54. a 61. Passian, 52. Botka - 75. Heřmánek. Rozhodčí: Lopuszynski, ŽK: 1:1. Diváků: 60.

VTJ Rapid Liberec B - Staré Splavy 5:2 (2:0)

Na těžkém terénu začali domácí lépe, ale v úvodní čtvrthodině trefili pouze tyč a břevno. Až potom otevřel skóre hlavou Rašín. Chvilku před přestávkou zvýšil vedení domácích Šikýř a deset minut po půli zachyboval domácí gólman a hosté snížili.

Po hodině hry však Rašín opět vrátil vojákům dvoubrankové vedení. To ale trvalo pouhé tři minuty, na 2:3 snížil Švarc. Hosté vycítili šanci na body, ale domácí zvrat nepřipustili.

Branky: 14., 60. a 83. Rašín, 42. Šikýř, 81. P. Halama - 54. Beránek, 63. Švarc. Rozhodčí: Jirák, ŽK: 2:2. Diváků: 50.

Zbývající výsledek I. B třídy:

Hrádek B - Nová Ves 2:1
Branky: 3. Farský, 20. Teolog – 28. Patrman. Rozhodčí: Marek, ŽK: 4:1. Diváků: 80.

Raspenava - Bílá odloženo.

TABULKA

I. B třída Libereckého kraje.

Radek Valenta, Miloslav Cihlář, Vladimír Černý