Celkové prvenství na zimním turnaji v Heřmanicích uhájili fotbalisté Kamenice.

Avšak jen díky tomu, že ve svém posledním vystoupení na heřmanické UMT dokázali vydřít remízu s týmem SK Žibřidice. Zásluhou lepšího skóre tak stanuli na 1. místě před Tatranem Jablonné, který nasbíral rovněž 11 bodů.

Právě Jablonné si v posledním kole proti Dubnici parádně zastřílelo. Svěřenci trenéra Rudolfa Věcheta od něj inkasovali potupných devět branek, z toho rovných 8 gólů vstřelil Tomáš Štáfek!

„Přitom tento hráč, který se již chystá do fotbalového důchodu, dal za celou svoji fotbalovou kariéru mezi dospělými pouze dvě branky," řekl Deníku majitel fotbalového areálu a Penzionu Česká hospoda v Heřmanicích Zdeněk Kobryn, který zimní turnaj uspořádal.

„Trenér Kučerák s ním pro jarní mistrovská utkání v okresním přeboru Liberecka nemůže počítat, protože Tomáše čeká operace kolena, a tak ho proti Dubnici postavil na hrot útoku. A on se mu za to odvděčil neuvěřitelnými a krásnými osmi góly. Však to pak se svými spoluhráči oslavil," dodal s úsměvem Zdeněk Kobryn.

V dalším pořadí turnaje i přes vysokou porážku obsadila konečnou třetí příčku Dubnice, a to hlavně díky tomu, že obě zbývající utkání závěrečného kola skončila remízou.

Čtvrté místo patří Jiskře Svor, na páté a šesté pozici skončily dva týmy z libereckého okresu.

Výsledky 4. kola:

Jablonné - Kamenice 2:2 (0:0). Branky: Černý 2 - Pikous, Miklovič.

Dubnice - Osečná 3:2 (2:1). Branky: Novák, Süske, Tschervenka - vlastní 2.

Svor - Žibřidice 3:2 (2:1). Branky: Drábek 2, Koten - Jaček, Kodet.

Výsledky 5. kola:

Osečná - Svor 1:1 (1:1). Branky: Rybář - Heřmánek.

Kamenice - Žibřidice 2:2 (0:2). Branky: Martínek, vlastní - Danczi, Herclík.

Dubnice - Jablonné 4:9 (0:4). Branky: Novák 2, Závodský - Štáfek 8 (!), Hetver.

Tabulka.