Jídlo z jednoho pekáče

Budeme potřebovat:

kuřecí horní stehna
1 kg brambor
1 balení cherry rajčat
1 svazek jarní cibulky
5 stroužků česneku
oblíbená zelenina – např. cuketa, fenykl
60 ml slunečnicového oleje
1 lžíce plnotučné (či medové) hořčice
sůl
kmín
mletá paprika
oblíbená směs koření na kuře

Postup:

Nejprve si očistíme brambory, nakrájíme je na menší dílky a vložíme do máslem vymazaného pekáče, můžeme přidat i mrkev. Lehce zakápneme olejem, promícháme se solí a kmínem. Troubu si předehřejeme na 175 °C. Na brambory vyskládáme kuřecí horní stehna a lehce osolíme. V misce si připravíme marinádu na kuře, tedy olej, mletou papriku, (medovou) hořčici a oblíbené koření. Řádně promícháme a mašlovačkou naneseme na kuře. Přidáme i stroužky česneku ve slupce. Přikryjeme víkem a vložíme do trouby.

Po hodině pečení přidáme ještě ostatní „měkkou“ zeleninu, jako cuketu nakrájenou na menší dílky, cherry rajčata na poloviny, fenykl na měsíčky. Pekáč přikryjeme a ještě dopečeme asi 30 minut. Podáváme s čerstvě nakrájenou jarní cibulkou, případně doplníme oblíbeným salátem nebo dipem.

O Markétě

Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také  na Instagramu a Facebooku.