Rychlá buchta na plech, umíchaná v jedné misce

Budeme potřebovat:

  • 300 g hladké mouky
  • 140 g třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1 vrchovatá lžíce kakaa
  • 375 ml mléka
  • 95 ml rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • 2 jablka
  • 1 sklenička oblíbeného džemu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 g čokolády 70%

Postup:

V míse smícháme nejprve všechny sypké suroviny, tedy mouku s kypřícím práškem, cukrem, skořicí, perníkovým kořením a kakaem, poté přidáme mléko, vajíčko, rozpuštěné máslo a nakonec nastrouháme oloupaná jablka. Zamícháme, vylijeme na máslem vymazaný a strouhaným kokosem vysypaný plech s vyšším okrajem (klasická velikost nebo o něco menší). Pečeme ve vyhřáté troubě na 175° cca 10 minut. Propečenost otestujeme špejlí, nepečeme zbytečně dlouho, ať se těsto nevysuší.

Vychladlý korpus potřeme marmeládou s oblíbenou příchutí. V rendlíku rozehřejeme smetanu, odstavíme, rozmícháme nalámanou čokoládu a vzniklou polevou potřeme perník. Můžeme ještě posypat ořechy či kokosem, necháme vychladnout v lednici a podáváme.

Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu a Facebooku.