Už teď je jisté, že letošní sezona v Krajské lize dorostu skončí pro mladé hokejisty HC Česká Lípa úspěchem. Před posledním kolem základní části jsou totiž na první příčce průběžné tabulky a díky tomu mají účast ve finále play off jistou. Jejich finálovým protivníkem bude TJ HC Jablonec nad Nisou, který zaujímá druhou pozici.

Takže pokud Českolipští v posledním duelu (neděle 1. března od 10 hodin) v domácím prostředí pokoří Roudnici, půjdou do finále z první příčky.

Jablonec pochopitelně ještě chce Lípu v konečném pořadí přeskočit, ale to by mu musela vypomoci Roudnice a on získal všechny body ve Frýdlantu (zde se hraje také v neděli, ale až od 12.00).

V letošní sezoně se oba zmiňovaní finalisté spolu utkali celkem čtyřikrát, přičemž pokaždé vyhrál domácí celek (přesně před týdnem zvítězil Jablonec 7:5). Na vzájemná utkání je bilance 2:2, skóre 21:19 je příznivější pro Lípu.

„Bude to asi hodně zajímavé a vyrovnané finále. Pro nás by bylo dobré, kdybychom do něj postoupili z prvního místa, protože lépe postavený tým základní části má výhodu v tom, že případný rozhodující třetí zápas odehraje na domácím ledě," konstatuje sekretář českolipského klubu Tomáš Kučera.

Finálová série začíná 7. března na ledě druhého družstva tabulky, odvetné utkání se odehraje týden nato, 14. března. Pokud se v tomto mači o krajském přeborníkovi nerozhodne, pak bude následovat třetí duel (21. 3.). Ten se odehraje opět na stadionu vítěze základní části.

Dorostenci České Lípy z dosavadních 15 mistrovských utkání dvanáctkrát vyhráli a připsali si tři prohry.

Tabulka krajské ligy

1. HC Česká Lípa - 122:57 - 24
2. TJ HC Jablonec nad Nisou - 104:57 - 23
3. HC Lomnice nad Popelkou - 104:99 - 17
4. HC Frýdlant - 52:81 - 9
5. HC Roudnice nad Labem - 43:131 - 3