Přes slibný začátek se domácím nepodařilo navázat na sérii čtyř vyhraných zápasů a podlehli Lomnici vysoko 3:12. Nepovedené utkání se spoustou vyloučených zklamalo velice slušnou návštěvu zimního stadionu u Ploučnice.

Česká Lípa - Lomnice 3:12 (0:0, 2:6, 1:6)

Vlažný začátek utkání trval zhruba tři minuty. Pak domácí Krupička projel celé kluziště, jeho nabídku ale tváří v tvář brankářovi nezužitkoval Peterka. Pak následoval trest pro domácí za špatné střídání, a když rozhodčí vyhnal po půl minutě ven i Bauera za krosček, zahráli si hosté minutu a půl v pěti proti třem. Na Andrýska pálili Junek, po něm Karásek, ale gól nepadl. Lípa hrála v pěti sotva minutu a na trestnou lavici se odebral Novák. Toho brzy následoval lomnický Ješko.

Druhé dějství začalo náporem Lípy. Lomnický gólman řešil střely Peterky, Krupičky a Preusslera. Ve 4. minutě se puk tak dlouho odrážel od betonů Skákalíka, až si našel cestu k volnému Krupičkovi a Českolipští vedli 1:0. Další minuty hráli domácí v oslabení, ale po návratu vyloučeného Češky přihrál Bauer v pádu volnému Peterkovi a ten zvýšil na 2:0. Odpověď hostů se vešla do minuty. Úspěšným střelcem Lomnice byl v 10. minutě David Knap. Za dvě minuty vyrovnal Lemfeld a nabudil hosty ke zvýšení tempa. Lomnických byl náhle plný led a střely na Andrýska jen pršely.

Bitka zpestřila divákům podívanou

Ve čtrnácté minutě si za rvačku šli na 2+2 odpočinout Češka a Košťák. Hosty dostal do vedení na konci 17. minuty nenápadnou střelou Lemfeld. Andrýsek poté nadvakrát úspěšně zasáhl proti Vaškovi, ale minutu před koncem přidal čtvrtou branku lomnických Rudiš. Poslední minuta přinesla domácím ještě dvě gólové pohromy. Knap a znova Rudiš pokořili Andrýska v rozmezí 14 vteřin a stanovili skóre po dvou třetinách na 2:6!

Vysokou porážku 3:12 utrpěli hokejisté českolipského HC v sobotním domácím mistrovském utkání krajské ligy od Lomnice. Hosté zahájili třetí třetinu přesilovkou, ale nic z ní nevytěžili. Navrátilec Bauer se ohřál na ledě sotva minutu a šel sedět zase. Tentokrát se již skóre měnilo a v 5. minutě přidal sedmý zásah Lomnice Knap. Stejný hráč dal o čtyři minuty později i osmý gól, když potrestal Bauerovu laxní rozehrávku. Zdrcené domácí dostal psychicky ještě o kus níž v 11. minutě další brankou Rudiš. 2:9.

Peterka půl minuty nato využil pas Češky a kosmeticky upravil na 3:9. Záhy byl vyloučen domácí Zet a po něm přísně i Ulbricht. V dvojnásobném oslabení Česká Lípa obětavě bránila, aby nedostala onen potupný desátý gól.

Potupná „desítka" do sítě padla

Bohužel vteřinu před Ulbrichtovým návratem byla „desítka" na světě po střele Lemfelda, který usměrnil do branky Lackovo nahození. Aby toho nebylo málo, po pár vteřinách lovil Andrýsek puk ze své sítě pojedenácté. Domácí přesilovka ve 14. minutě nepřinesla, kromě strkanice Martince a Bauera, nic zásadního. Vypadalo to, že obě mužstva utkání v pohodě dokloužou. Nikdo se již nikam nehnal. A přece, 7 vteřin před koncem připomněl lomnický Vašek, kdo byl dnes na českolipském ledě pánem. Na tabuli svítilo po závěrečné siréně nelichotivé skóre 3:12.

Úkolem českolipských hokejistů teď bude co nejrychleji se otřepat z porážky. Již v pátek ve 20 hodin sehrají totiž jeden ze dvou klíčových duelů, který rozhodne o jejich pozici pro nastávající play off. Věřme, že si diváci najdou cestu na českolipský led, kam zavítá tentokrát HC Frýdlant.

Branky a nahrávky: 24. Krupička (Peterka, Čižmár), 28. Peterka (Bauer), 50. Peterka (Češka) - 29. Knap, 32. Lemfeld (Vašek), 37. Lemfeld (Junek), 39. Rudiš (Lemfeld), 40. Knap (Vašek, Sirovátka), 40. Rudiš, 44. Knap, 48. Knap. (Lemfeld), 49. Rudiš (Sirovátka), 53. Lemfeld (Lacek), 54. Knap, 60. Vašek (Knap). Vyloučení: 13:6, navíc Ulbricht (CL) 10 min. Diváci: 165. Vývoj skóre: 2:0, 2:9, 3:9, 3:12.

Sestava České Lípy: Andrýsek - Čižmár, Zet, Novák, Ulbricht, Hau, Herzog, Čapek, Řezáč, Bauer, Holčák, Preussler, Češka, Peterka, Krupička. Trenér: František Richter.

Českolipští hokejisté již v pátek 7. února od 20 hodin hostí poslední GHC Frýdlant. Přijďte tedy českolipské hokejisty povzbudit!

Druhý duel krajské ligy skončil také jednoznačně.

PSK Liberec - HC Frýdlant 8:0 (3:0, 3:0, 2:0)

Domácí začali proti oslabenému soupeři s velkou chutí a v docela svižném tempu. To potvrdil brankou již ve 2. minutě Baran. Pak se však střelci PSK na delší dobu odmlčeli a vypadalo to, že budou hosté bojovat o další body v soutěži. To ovšem nepřipustil nejprve po skvělé přihrávce Šostého kapitán Ubry a po necelé minutě bombou od modré obránce Vorel.

Druhá třetina probíhala v podobném duchu, když už se hosté dostali do nějakých šancí, v klidu je likvidoval domácí brankář Bažant, který nakonec vychytal první čisté konto týmu PSK v této sezóně.

Ani třetí třetina nepřinesla nějakou výraznou změnu, a tak tým PSK dokráčel s přehledem k vysoké výhře nad odevzdaným soupeřem, již jistým posledním týmem krajského přeboru mužů.

SK Liberec - HC Frýdlant 8:0 (3:0, 3:0, 2:0). Góly: 5. Baran (Šorejs, Šebesta Jakub), 19. Ubry (Šostý), 20. Vorel (Šorejs), 23. Zákoutský Jan (Šostý), 25. Benýšek (Potocký), 27. Šorejs (Vorel), 48. Kotrč (Zákoutský Jiří), 48. Šostý.

Pavel Milt