Zápas se rozjel ve vysokých obrátkách a do desáté minuty se světlo za brankami muselo rozsvěcovat hned čtyřikrát! Do utkání vstoupili aktivnější Predátoři a Damašek v domácí brance musel být neustále ve střehu.

Hosté byli za svoji aktivitu odměněni v sedmé minutě, kdy se hrálo ve čtyřech proti třem. Puku se ujal českolipský zkušený Patzenhauer, který se projel domácí obranou a přesnou střelou nad rameno nedal Damaškovi šanci - 1:0.

Z vedení se ovšem hosté radovali pouze 34 vteřin. Poté se na modré napřáhl obránce Mašek a jeho střelu hostující gólman Neuman vyrazil pouze k Miklovičovi, pro kterého už nebyl problém volný puk zasunout do branky. Klášterečtí najednou působili jako politi živou vodou a hned jich bylo plné hřiště. Od jejich vyrovnávacího gólu uběhlo 82 vteřin a Derflerovu přihrávku proměnil ve druhý gól Jáchym.

Jedna útočná akce za druhou

Gólová přestřelka tím ovšem nekončila, za dalších 105 vteřin se přesnou střelou přes obránce prosadil Formánek a bylo vyrovnáno - 2:2.
Hosté mohli vedení strhnout opět na svoji stranu při přesilové hře, ale osamocený Beránek trefil pouze tyč.

Na další změnu stavu si pak diváci museli počkat až do poloviny zápasu a k jejich radosti se o ni postarali domácí hráči. Od mantinelu se přímočaře k brance vydal Pražák a jeho střela mezi betony znamenala vedení 3:2. Českolipští Predátoři ale zbraně nesložili a hnali se za dalším vyrovnáním. Toho se dočkali těsně před druhou sirénou, kdy se od modré trefil Cafourek - 3:3.

Ani ve třetí části se nehrál žádný defenzivní hokej, ale útočné akce se střídaly na obou stranách. Nejlepší hráč zápasu, lipský Patzenhauer, jednu z nich využil, a od padesáté minuty to tak byli Klášterečtí, kteří museli dotahovat vedení soupeře.

Rozhodly nájezdy

Těsně po Patzenhauerově gólu byl ale vyloučen hostující Vondrlík, a když o pár vteřin později nechala domácí lavička přeměřit hokejku Patzenhauerovi, která se ukázala jako neregulérní, stála před domácími dlouhá přesilovka pěti proti třem. Tu sice využít nedokázali, ale těsně po jejím skončení, v klasické početní výhodě, se šikovně prodral před branku Miklovič a neomylně zavěsil - 4:4.

Tento stav platil až do konce normální hrací doby a změnu stavu nepřineslo ani pětiminutové prodloužení, i když už po jeho čtyřiceti sekundách se do šance dostal domácí Miloš Kajer, jenže nedokázal puk dobře zpracovat, a ten skončil jen v náruči hostujícího brankáře Neumanna.

Potom přišly na Klášterec krušné chvilky. Kvůli špatnému střídání domácích dostali hosté výhodu přesilovky a Damašek s celou obranou měli plné ruce práce. Když pak neproměnil další svou velkou šanci Miloš Kajer, dospělo utkání až k samostatným nájezdům. O vítězi a bonusovém bodu tak musely rozhodovat samostatné nájezdy. Ve čtvrté sérii v nich pak vítězný gól vstřelil klášterecký Stehlík!

HC Klášterec nad Ohří - HC Predators Česká Lípa 5:4 SN

Třetiny: 2:2, 1:1, 1:1 - 0:0 - 1:0. Góly: 0:1 – 7. Patzenhauer (Formánek), 1:1 – 7. Miklovič (Mašek, Stehlík), 2:1 – 9. Jáchym (Derfler), 2:2 – 10. Formánek (Patzenhauer), 3:2 – 27. Pražák (Stehlík), 3:3 – 39. Cafourek (Patzenhauer), 3:4 – 50. Patzenhauer (Peterka), 4:4 – 53. Miklovič (Stehlík), 5:4 – rozhodující nájezd Stehlík.
Rozhodčí: Vokřál, Frodl, Špůr. Vyloučení 7:7 + Buchal 10 minut. Využití 2:1.

Klášterec: Damašek - Koblitz, Boguský, Mašek, Kocek, Krupka, Višňák - Defler, Kajer, Jáchym - Řepík, Ton, Buchal - Pražák, Miklovič, Stehlík - Kalinovič, Bečvář, Nguyen - Novotný.

Česká Lípa: Neuman - Daňo, Beránek, Formánek, Zimmer, Cafourek, Pinc, Zemán - Švec, Divíšek, Burian - Bauer, Patzenhauer, Peterka - Vondrlík, Preusser, Lassig - Markulinec, Moro, Kadlčík.