Uplynulý víkend přinesl pro mladé českolipské hokejisty dvě nečekaná překvapení. „To hořké je spojeno se šestou třídou, která doma vysoko podlehla Děčínu. Obrovskou radost udělali čtvrťáci, po skvělém bojovném výkonu zvítězili na ledě hodně dobře hrajícího Ústí nad Labem,“ řekl na úvod předseda HC Č. Lípa Jiří Hau.
Třída HC8 zvítězila v Děčíně 6:1. „Osmáci sehráli velmi pěkný zápas a k úplné spokojenosti trenérů chybělo jen větší proměňování šancí,“ vyprávěl J. Hau. Mladíci z HC8 předváděli rychlý, kombinační hokej, a i když se se několikrát dopustili chyb v obraně, podržel je dobře chytající brankář Muller.
Tým HC8 má v žákovské lize 38 bodů, je druhý s pětibodovým náskokem před třetím Sokolovem a se ztrátou 5 bodů na vedoucí Beroun.
Družstvo HC7 porazilo soupeře z Děčína 6:2. „Kluci potvrdili roli jednoho ze dvou lídrů soutěže a o jejich vítězství nebylo pochyb,“ poznamenal Jiří Hau. V této soutěži je „sedmička“ rovněž druhá se stejným počtem 43 bodů, jako první Kadaň, ale má jedno utkání k dobru. „Družstvo trápí nemoci a zranění pěti hráčů, proto teď před víkendovými utkáními se silným Berounem a Hvězdou Praha jde o citelné oslabení,“ posteskl si Hau.
V úvodu článku již zmiňovaná třída HC6 překvapivě podlehla děčínským šesťákům vysoko 2:12 a v tabulce je osmá. „Naši hráči, z nichž je velké množství páťáků, nedokázali čelit rychlému bruslení soupeřových útočníků a i v bojovnosti naprosto propadli,“ nešetřil kritikou českolipský předseda, kterého naopak velmi příjemně potěšilo družstvo HC4, jež nastoupilo proti velmi silnému domácímu týmu z Ústí nad Labem s cílem odehrát důstojné utkání.
„Chlapci bojovali o každý kus ledu, po celý zápas zodpovědně bránili, útočníci skvěle napadali rozehrávku soupeře a po většinu utkání byli na ledě lepším a hlavně bojovnějším týmem, za což si z Ústí po zásluze odvezli oba body.“ Celek HC4 zvítězil 4:2, o jeden bod přeskočil Litvínov a usadil na čtvrtém místě. „Oproti podzimní desáté příčce jde o fantastické zlepšení.“
Hokejová „trojka“ hostila Děčín, který přestřílela vysokým rozdílem 13:4 a se třinácti body svou krajskou soutěž vede o skóre před druhými Teplicemi
Tým HC2 odjel do Bíliny na led papírově nejslabšího týmu skupiny, kde si malí Kohouti nepřipustili žádné komplikace a zvítězili 11:1. „Že rozdíl ve skóre nebyl ještě větší, za to vděčí Bílina svému dobře chytajícímu brankáři,“ podotkl Jiří Hau. Družstvo je zatím druhé, kde má s vedoucím Ústím shodně 12 bodů.

Další zprávy z regionu najdete zde