Velkolepou devítibrankovou kanonádou poctili Predátoři domácí publikum v historicky prvním druholigovém utkání na českolipském ledě. Potupnou prohru si z nově zrekonstruované haly odvezly Klatovy.
Po výhře 10:2 v Jindřichově Hradci se trenér Českolipských Jaromír Carvan nechal slyšet, že výsledek zápasu vůbec neodpovídá jeho průběhu. O utkání s HC Klatovy se to už říct nedá. Vzhledem k zjevné převaze a množství vyložených šancí České Lípy je jednociferný příděl pro soupeře z jihozápadu Čech ještě milosrdný. „Klatovy přijely hodinu před utkáním. Hráči se nestačili dostatečně připravit a my jsme toho využili. Byli jsme všude o krok rychleji,“ řekl po utkání trenér domácích Jaromír Carvan.

HC Predators Č. L. – HC Klatovy 9:1 (5:1, 2:0, 2:0)

Pokud v Jindřichově Hradci rozhodla o vítězi definitivně až 3. třetina, tak v sobotním utkání to byla třetina první. Po gólech Šestáka, Nevyhoštěného a Svobody totiž domácí vedli už v 11. minutě 3:0, což byl impulz pro time-out Klatov a pro Petra Ježe, aby opustil branku hostí. V té ho vystřídal Tvrdík, ale i on musel do první sirény ještě dvakrát lovit puk ze sítě. Nejprve využil přesilovku Kašťák a poté zužitkoval nahrávku Petrmichla ideálně Jiří Peřina. Jediný gól Klatov vstřelil 5 vteřin před první přestávkou v početní převaze Hobl.

Hoblova trefa jako by vlila naději do žil všem Klatovským (včetně Petra Ježe, který se vrátil do branky hostí). Třetí desetiminutovka byla totiž z jejich pohledu více než vyrovnaná. A to nejen díky jejich píli, příčinou byl i slabší výkon Predátorů. „V druhé třetině to už nebylo ono. Hráči polevili. Udržet manšaft v provozní teplotě na stoprocentní výkon za stavu 5:1 už asi nejde. V takových chvílích jsou už hráči nekoučovatelní,“ zhodnotil hluché místo Českolipských trenér Carvan. Hra se sice přelévala ze strany na stranu, ale šance hostí byly přece jen nebezpečnější. Domácí v těchto situacích nicméně podržel dobře chytající Láníček.

Oživení Klatov definitivně utnul v 33. minutě Jan Šulc, který prostřelil betony brankáře Ježe – 6:1. Česká Lípa přidala v druhém dějství ještě jednu branku v podání Preusslera. Ta padla, stejně jako dva zbývající góly utkání, v početní převaze domácích. Ve třetí třetině skóroval nejprve střelou z mezikruží Šesták a v 47. minutě se podruhé trefil Peřina. V té době už diváci skandovali „deset, deset…!“ Ani 13 minut, které chyběly do konce utkání, už však domácím k zaokrouhlení jejich produktivity nestačilo.

„Klatovům to dnes u nás nevyšlo, ale přesto pro mne zůstávají týmem, který bude v horní polovině tabulky,“ předpovídá soupeři konečné umístění Jaromír Carvan. Jeho svěřenci mají vyhlídky daleko lepší. Výhrou 9:1 si upevnili vedení v teprve se tvořící druholigové tabulce a s impozantním skóre 19:3 začínají být velice obávaným soupeřem. Ve středu zavítají Predátoři v rámci 3. kola do Rokycan a v sobotu hostí na domácím ledě Roudnici nad Labem.

Branky a nahrávky: 5. Šesták (Růžek), 6. Nevyhoštěný (Oliverius), 11. Svoboda (Nevyhoštěný, Šulc J.), 18. Kašťák (Šulc M.), 19. Peřina (Petrmichl), 33. Šulc J. (Svoboda), 35. Preussler (Peřina), 46. Šesták (Šulc M., Kašťák), 48. Peřina (Svoboda, Šulc J.) – 20. Hobl (Holý, Kepl). Rozhodčí: Dundr – Daněk, Prokop. Vyloučení: 9:11 (navíc Polák (Klatovy) 5 min. + do konce utkání). Využití: 4:1. Diváci: 250.

Sestava HC Predators Č. Lípa: Láníček – Svoboda, Petrmichl, Šulc, Vomela, Kučera, Kolmann, Šulc J., Oliverius, Peřina, Kašťák, Růžek, Šesták, Nevyhoštěný, Preussler, Starygin, Holčák, Peterka, Rašín.