Hokejisté České Lípy vstoupili do svého historicky prvního zápasu druhé ligy famózním způsobem, když rozdrtili Jindřichův Hradec na jeho ledě 10 : 2. Už od začátku byli lepším týmem, ale svou převahu brankově dokumentovali až v závěrečné třetině, kdy svému soupeři nasázeli neuvěřitelných šest branek. Svěřenci trenérské dvojice Carvan - Richter si tak zvedli sebevědomí před dalším duelem s HC Klatovy.

KLH Jindřichův Hradec - HC Predators Česká Lípa 2:10 (0:1, 1:3, 1:6)

Velkou otázkou byl před tímto utkáním výkon týmu, který se dotvářel teprve v průběhu letní přípravy a trenéři Carvan a Richter měli jistě plné ruce práce se sestavením ideálního kádru. Už od začátku utkání působili Predátoři daleko kompaktnějším dojmem a vynutili si i několik přesilových her. Z úvodního gólu se však radovali až v 9. minutě, kdy se prosadil zcela nekrytý Alexej Starygin. A Českolipským mohlo být o chvilku později ještě veseleji, ale Šesták v jasné pozici minul domácí branku.

To, co se českolipským borcům nepovedlo v úvodním dějství, se povedlo na začátku prostřední části. Po dalším nedorozumění v domácí obraně se puku zmocnil Milan Preussler a střelou pod víko nedal Kubešovi šanci. Přicházely další šance Severočechů, ale chybělo trochu potřebného klidu v koncovce. Vajgaru se pak zničehonic podařilo snížit, když se trefila nová finská akvizice Kurikka, ale to bylo ze strany domácího celku vše a otěže zápasu zcela převzali českolipští Predátoři. Těsně před druhou sirénou ještě další dvě branky přidali Kašťák a Michael Šulc a o výsledku bylo prakticky rozhodnuto.
Třetí třetina už byla jasně v režii Predátorů.

V rozmezí od 42. do 46. minuty vstřelili tři góly, o něž se postupně postarali: Michael Šulc, Jan Nekvinda a Jan Šulc a domácí obecenstvo začalo na své hráče pískat. Těm se nepovedlo založit kloudnou útočnou akci a v obraně vyráběli jednu chybu za druhou. Přesto se ještě jednou radovali z branky, kterou překvapivě zaznamenali v oslabení, když se trefil Dvořák a snížil tak na 2:7. Zbytek utkání však již opět patřil našim hokejistům, kteří nakonec svému soupeři uštědřili populární desítku. Na rozdíl šesti branek zvyšoval v 49. minutě Růžek, o tři minuty později zvyšoval na 9:2 svým gólem Kučera a skóre uzavřel přesnou ranou Milan Preussler.

V dalším utkání hostí Predátoří v sobotu 20. září HC Klatovy, které svůj úvodní duel tohoto ročníku nezvládli, když na svém ledě podlehli Nymburku 0:2.

Branky a nahrávky: 33. Kurikka (Dolina), 48. Dvořák - 9. Starygin (Vomela), 25. Preussler (Kolmann), 37. Kašťák (Oliverius, Šesták), 40. Šulc M. (Oliverius), 42. Šulc M. (Růžek), 45. Nekvinda (Peřina, Preussler), 46. Šulc J. (Oliverius), 49. Růžek (Kašťák, Vomela), 52. Kučera (Kolmann), 54. Preussler (Kolmann). Rozhodčí: J. Dvořák - M. Jílek, Jindra
HC Predators Česká Lípa: Láníček - Petrmichl, Svoboda, Šulc J., Vomela, Kolmann, Kučera, Rašín, Šulc M., Oliverius, Peřina, Kašťák, Růžek, Šesták, Nekvinda, Preussler, Starygin, Holčák.