Samotné utkání se pro českolipské už od začátku vyvíjelo velmi dobře. Rychle převzali herní iniciativu a snadno se dostávali do brankových příležitostí. Domácí brankář Martin Volke byl už od prvních minut v permanenci a úvodní gól utkání na sebe nenechal dlouho čekat. Obraně Litoměřic ujel Jan Šulc, předložil puk kapitánovi Šestákovi, pro něhož už nebyl problém zasunout kotouč za záda Volkeho.

Českolipští byli v první části hry rychlejší a důraznější a nutili soupeře k častým faulům. Na přelomu desáté a jedenácté minuty měli Predátoři k dispozici takřka dvouminutovou přesilovou hru 5 na 3, když na trestnou lavici usedl nejprve Bauer a po něm byl potrestán také litoměřický gólman Volke. Po obléhání trojice domácích hráčů se puku zmocnil Jan Petrmichl a přesnou ranou zajistil hostům vedení 2:0.

Predátoři byli i nadále při chuti a chvílemi si dělali se soupeřem takřka co chtěli. Třetí branka padla v 15. minutě, kdy střelu Preusslera od modré čáry tečoval jeden z litoměřických beků a kotouč skončil až v brance. O dvě minuty později vytahoval Volke ze své sítě puk počtvrté, když ho prostřelil nikým nehlídaný Preussler.

Prostřední dějství už bylo o poznání vyrovnanější, ale Lípa i nadále kontrolovala průběh utkání. Spolehlivý výkon podával také brankář Tomáš Fikrt, který pro toto utkání nahradil Michala Láníčka. Přesto se však domácí dočkali snížení zásluhou Pánka. Českolipské tato branka nerozhodila a pokračovali ve své hře ze zabezpečené obrany a s rychlými protiútoky. Do slibné šance se dostal Šesták, ale svůj samostatný nájezd v branku nepřetavil. Do šaten se tak odcházelo za stavu 4:1 pro svěřence kouče Carvana a vše vypadalo na jasnou záležitost.

Závěrečná třetina byla od počátku ve znamení častých faulů a přesilových her na obou stranách, ale ani jednomu týmu se nabízenou šanci využít nepodařilo. Litoměřice však posledních deset minut neustále stupňovaly svůj tlak, který byl ještě umocněn sérií vyloučení na straně České Lípy. Chvilkovou nepozornost v hostující obraně využil v 54. minutě Jiří Svoboda a střelou mezi betony prostřelil Fikrta. Hostům mohlo být vzápětí ještě hůře, neboť domácí měli k dispozici více jak dvě minuty přesilovky 5 na 3, ale skvělý zákrok našeho gólmana proti šanci jednoho z domácích hráčů zabránil soupeři ve vstřelení kontaktní branky. Té se domácí dočkali až dvě a půl minuty před závěrečnou sirénou, když hostující obranu vyšachoval Procházka a chladnokrevně snížil na 3:4.

Závěrečný tlak Litoměřic se však už nekonal a tato cenná výhra tak posunula Predátory po sedmi kolech opět do čela tabulky. V závěru ještě Predátoři poděkovali výtečným fanouškům, kteří se na tomto utkání sešli v hojném počtu a neustálým povzbuzováním hnali svůj tým dopředu. To je ta nejlepší reklama pro návštěvu dalšího domácího utkání, jež se odehraje v sobotu 18. října proti Děčínu.

V kanadském bodování byl tentokrát v českolipském dresu nejlepší Nekvinda, který zaznamenal tři asistence.
Branky a nahrávky: 33. Pánek (Macaj), 54. Svoboda Jiří (Pánek), 58. Procházka (Hlusička) - 4. Šesták (Šulc), 12. Petrmichl (Nekvinda), 15. Preussler (Nekvinda), 17. Preussler (Nekvinda, Kučera). Vyloučení: 12:12. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 519. Střely na branku: 23:37.

HC Predators Česká Lípa: Fikrt - Kolmann, Petrmichl, Šulc, Vomela, Tondr, Mrkvička, Kučera - Šulc Jan, Oliverius, Šesták, Kašťák, Růžek, Peřina, Nekvinda, Preussler, Holčák, Starigyn, Peterka

Jaromír Carvan, trenér českolipských hokejistů: „Do utkání jsme vstoupili výborně zásluhou první třetiny, kterou jsme vyhráli 4:0. Zbytek utkání jsme kontrolovali výsledek utkání a vyjma posledních pěti minut jsme soupeře prakticky k ničemu nepustili. V závěru jsme se možná trochu zbytečně nechali vylučovat a dostali jsme domácí do hry, ale jsem rád za tři body. Dnes dostal v brance přednost Tomáš Fikrt, neboť Michal Láníček odchytal šest zápasů v řadě a potřebujeme, aby se do herního rytmu dostal také druhý brankář. O tom, kdo nastoupí v sobotu proti Děčínu se však ještě rozhodnu před zápasem.“