Hlavní důvod prohry Predátorů, kteří byli pokořeni Vlky z Jablonce, viděl asistent trenéra František Richter v koncovce. „Myslím, že jsme byli po většinu času lepší, ale bohužel, doplatili jsme na neproměněné šance,“ řekl.

Těch šancí bylo opravdu hodně. Ale čím to, že z nich góly nepadly?
Poslední dobou se nám v této fázi nedaří. Už v Sokolově to bylo podobné jako dnes, i když tam na nás domácí od začátku vlítli. Ale i tak jsme mohli dát mnohem víc branek.

Že by na to měla vliv psychika hráčů?
To ne. V hokeji nastanou období, kdy se týmu daří naprosto ve všem, padají góly, vyhrává se, a pak přijde doba, kdy to mužstvu prostě nejde, ať se snaží sebevíc. A právě tímhle si teď procházíme my.

Co s tím?
Musíme na tom co nejdříve zapracovat. Zaměříme se na přesnější střelbu při trénincích, hráči budou pálit z každé pozice.

Co jste říkal na hru Jablonce?
Byli na nás takticky připravení, nikam se nehnali a vyčkávali. V poslední době to takhle dělá většina našich soupeřů, kterým stačí defenzivní taktika. Přitom v úvodu sezony nás nikdo nebral moc vážně. Ale to je normální jev, že se chce v tabulce horší tým na toho lépe postaveného vytáhnout a vzít mu body.

V sobotu hostíte Jindřichův Hradec. S jakými plány?
Pro herní pohodu a klid chceme vyhrát. Tabulka se hodně vyrovnala, stačí jedno dvě zaváhání a rázem se může mužstvo propadnout na sedmou příčku. Pro výhru uděláme maximu, chceme, aby naši diváci zase viděli radující se Predátory.