„V úterý jsme povolali většinu hráčů z původního kádru, kteří už absolvovali první trénink po základní části. Na dalších trénincích se sejdeme ve čtvrtek a v pátek večer,“ sdělil včera Českolipskému deníku trenér Pavel Lassig.

Fakt, že Českolipští ještě zdaleka nemají po sezoně, byl potvrzen rozhodnutím STK ČSLH, který České Lípě odebral tři body kvůli údajně neoprávěnému startu Lukáše Zeta v duelu s Roudnicí. A díky tomu ji bodově předstihla pražská Kobra, jež poskočila na předposlední devátou příčku, zaručující záchranářskou jistotu.

„Už se toho napovídalo a napsalo hodně. Naše vedení, konkrétně majitel a jednatele klubu Daniel Petrů, se proti rozhodnutí svazu odvolalo, takže celá věc se může táhnout ještě dlouho. Ale my nechceme ponechat nic náhodě, proto se na případnou baráž, která začíná devátého března, připravíme,“ zdůraznil kouč Lassig.

Do konce tohoto týdne by měly na českolipský led dorazit všechny zbývající hráčské opory ze základního kádru. „Pro mě vždycky bylo a je prioritou, aby se druholigová hokejová soutěž v České Lípě zachovala,“ potvrdil včera večer majitel klubu Daniel Petrů.