Po první třetině prohrávali s favoritem z Lomnice nad Popelkou o tři branky, ale nakonec odjeli hosté s potupným desetibrankovým přídělem.

V druhém střetnutí porazila liberecká VTJ městského rivala z PSK.

HC Česká Lípa - HC Lomnice 10:6 (2:5, 4:1, 4:0)

Domácí brzy prohrávali 0:3 a hosté byli hokejovější. Domácí povzbudilo proměněné trestné střílení, ale záhy znova inkasovali. Padlo ještě po jedné brance na každé straně a divoká první třetina skončila 2:5.

Druhé dějství opanovalo českolipské mužstvo. Po sedmi minutách bylo vyrovnáno, a ačkoliv byli domácí často vylučováni, ujali se vedení. Zaskočení hosté vyrovnali a bylo se na co dívat.

Třetí třetina znamenala pro Lomnické totální zmar. Euforicky hrající domácí přidávali další zásahy a hnáni početným publikem na zteč dosáhli minutu před koncem desáté branky. Bohužel hosté neunesli porážku a v závěru hráli hodně hrubě a zákeřně.

Samotný zápas ukázal, že play off je nevyzpytatelné. Domácí se favorita nezalekli, i přes nepříznivý stav bojovali a ukázali, že letošní ročník Krajské ligy mužů je velmi vyrovnaný.

Další utkání této série se odehraje v pátek 6. března v 18:15 hodin v Lomnici nad Popelkou. Případný třetí duel by se hrál v neděli opět na lomnickém ledě.

Branky (nahrávky): 9. Šimončič, 18. Preussler (Češka), 24. Holčák (Bauer), 27. Zet (Staněk, Minařík), 28. Minařík (Šimončič), 32 Češka (Šimončič), 42. Holčák (Ulbricht), 52. Flekl, 56 Minařík (Zet), 59. Šimončič (Minařík, Zet) - 1. Vašek (Kedršt), 3. Karásek (Lenfeld, Drahonovský), 6. Junek (Rudkovský), 15. Kedršt, 20. Knap (Vašek, Martinec), 35. Kedršt (Knap, Rudiš). Vyloučení: 9:6. Využití: 1:2. Oslabení: 0:0. Navíc Zelinka Petr (OT), Zet Lukáš (OT), Preussler Milan (OK) všichni Česká Lípa. Rozhodčí: Hejl Aleš - Krejbich Petr, Kajínek Lukáš. Diváků: 179. Stav série 1:0.

PSK Liberec - VTJ Ještěd Liberec 3:7 (1:1, 2:3, 0:3)

Do semifinále a zároveň do městského derby vstoupili lépe domácí a již ve 2. minutě vedli po střele Potockého. Pak ještě mohli přidat několik branek ze šancí, které si svou dobrou hrou vytvořili. Ale brankář Tomíček byl spolehlivý a navíc 34 vteřin před koncem třetiny vyrovnal nepříliš povedenou střelou Dvořák.

Druhá třetina byla o poznání vyrovnanější, dokonce hosté z VTJ začali mít mírně navrch, což také i vyjádřili brankovou převahou a třetinu vyhráli 2:3.

Poslední dějství ukázalo rozdíl mezi oběma týmy. Hosté z VTJ mají mnohem hokejovější tým, na který dravé mládí (v týmu působí pouze dva veteráni Ubry a Černý) z PSK hledalo marně odpověď. A tak třetí dějství vyhrála VTJ jednoznačně 3:0 a je tak jeden krok od postupu do finále.

Branky: 2. Potocký (Maděra), 24. Potocký (Beníšek, Maděra), 34. Mizterník (Šorejs, Zákoutský) - 20. Zeman (Tomíček V., Burkoň), 23. Tomíček V. (Herda, Svoboda), 30. Tomíček V., 34. Psota (Svoboda), 43. Pěnkava (Jarolím), 48. Herda (Tomíček V., Svoboda), 52. Špak (Dvořák). Tresty: 3:3. Využití: 0:2. Oslabení: 0:0. Rozhodčí: Mizera L., Mizera D., Pevný. Počet diváků: 25.

Pavel Milt, Miloslav Cihlář