HC Česká Lípa - HC Frýdlant 5:1 (1:1, 3:0, 1:0)

Po klidném začátku to byli hosté, kdo se ujal vedení. Po vhazování před domácím gólmanem Bohatým se ve třetí minutě prosadil Vološín. Domácí pak vytvořili tlak, hosté faulovali, ale oslabení ustáli.

V dalších minutách předváděli Frýdlantští hezký hokej a domácí byli spíše defenzivní. V polovině třetiny se karta obrátila, ale domácí mizerně stříleli a to málo, co šlo na bránu, zlikvidoval frýdlantský brankář Blažek.

Dvě minuty před první přestávkou hráli hosté přesilovku, jejich zaváhání využil Žák, zmocnil se puku, nádherně ho předložil Preusslerovi a ten střelou po zemi vyrovnal. První třetina skončila 1:1.

Uběhlo 18 vteřin té druhé a Žák otočil skóre na 2:1. Třiadvacátá minuta přinesla vyloučení hostů a Češkovi stačilo 8 vteřin, aby prokličkoval před Blažka a zvýšil vedení na 3:1.

Odpor hostů byl zlomen a domácí se dostali do pohody. Ve 27. min. doslova vlétl do útočného pásma Minařík, puk doputoval k Češkovi a ten propálil Blažka počtvrté. K vidění byl zkrat frýdlantského Jandy, který se za kopnutí Češky odporoučel na zbytek zápasu z ledu. Přesilovku ale domácí hráli velice laxně a další branky nepřidali.

Nechyběly emoce

V poslední minutě vzplály za frýdlantskou brankou trochu vášně a vyloučeno bylo rovnou pět borců najednou. Přesilovku domácích přerušila druhá přestávka.

Po pauze dohrávali domácí přesilovku, ale nic z ní nevytěžili. Čekání fanoušků na další gól ukončil až v 56. minutě Žák. Krásně si najel před hostujícího brankáře a střelou pod „víko" rozjásal ochozy.

Rozhodnutý zápas trochu neunesli hosté, přitvrdili hru až na samou hranici pravidel. Vše vyvrcholilo 6 vteřin před koncem, když frýdlantský Vološín napadl za brankou Bulvu a strhla se slušná strkanice. Domácí vyhráli 5:1 a dočkali se poděkování diváků.

Díky rozlosování mají nyní Českolipští volno až do pátku 3. února, kdy se utkají v 18.30 doma s Varnsdorfem.

Branky a nahrávky: 19. Preussler (Žák), 21. Žák (Rašín, Preussler), 24. Češka (Bašek), 27. Češka (Minařík F.), 56. Žák (Preussler, Ulbricht) - 3. Vološín (Šír). Vyloučení: 6:8. Diváci: 120.
Sestava České Lípy: Bohatý (Andrýsek) - Žák, Novák, Bulva, Minařík, Ulbricht, Staněk, Říha, Řehák, Vejr, Podávka, Zelinka, Bašek, Rašín, Preussler, Češka.

Výsledky ve skupině A:

Lomnice nad Popelkou - HC Děčín 8:4

Slavoj Liberec - Turnov 7:6 pp.

Tabulky.Zdroj: Deník

Pavel Milt