Českolipského sportovního fanouška dnes čeká velké dilema. Jít na hokej nebo na fotbal? Vidět poprvé v mistrovském utkání nově vytvořený hokejový tým, který si z Jindřichova Hradce přivezl nečekaně vysokou výhru 10:2 nebo navštívit fotbalový zápas Arsenalu hrající s nedávno prvoligovými Blšany?
Predátorům začíná zápas v 17.00, fotbalistům o půl hodiny dříve. Představitelé obou klubů přiznávají, že tuhle situaci nezvládli zrovna ku spokojenosti fanoušků, ale zároveň dodávají, že příště by už k žádné kolidaci zápasů docházet nemělo.

Jak už bylo řečeno, českolipští hokejisté si přivezli vysoké vítězství od „Vajgaru“, ale jak trenér Jaromír Carvan uvedl ve čtvrtečním Deníku, příliš spokojen s výkonem nebyl. „Ke hře mám ještě výhrady.“ A co řekl na adresu Klatov, dnešního soupeře Predátorů? „Klatovy mají výbornou útočnou fázi. Budeme muset změnit styl naší hry, více se zaměřit na obranu a hrát na brejky.“
Klatovy skončily v loňské sezoně v základní části (vloni byla ještě rozdělená 2. liga na tři skupiny, letos už jen na dvě) na 6. místě, v play-off vypadly s Pískem v poměru 1:3 na utkání. V letošním úvodním zápase prohrály doma s Nymburkem 0:2.

Fotbalisté Arsenalu se střetnou s Blšany, které zažívají rychlý sešup z dřívějších ligových pozic. Ani teď se jim příliš nedaří, jsou předposlední s pouhými třemi body. To Arsenal se po šestém kole usadil na třetí příčce a bude chtít výhrou smazat ten nešťastný závěr z minulého utkání v Novém Boru, kde přišel o tři body v poslední minutě. „Cítím z kluků odhodlání, kterým chtějí napravit ten minulý zápas,“ říká trenér Arsenalu Pavel Hradiský.
Otazník, zda nastoupí do zápasu, visí nad Obajdinem a Demčenkem, které v týdnu trápilo nachlazení.