Loňský ročník se hráčům České Lípy po velkém boji podařilo vyhrát a nyní se hokejistům od Ploučnice povedlo toto prvenství obhájit.

V prvním zápase se utkali s HC Příbram. Hned od prvních minut se Českolipští do soupeře „zakousli" a k ničemu ho nepustili, výborně bruslili a z toho vyplývala převaha a brankové příležitosti. „Mohli jsme vyhrát i větším rozdílem, ale i tento výsledek byl výborný a vzhledem k dalšímu průběhu turnaje se ukázal jako klíčový," konstatoval sekretář Tomáš Kučera.

HC Česká Lípa - HC Příbram 12:0

Branky: Čamra 3, Hašlar 2, Lučan 4, Janata 2, Šmejkal. Asistence: Janata 3, Hašlar, Kučera, Čamra, Lučan, Hrobský.

Druhý zápas proti Chrudimi byl o hodně vyrovnanější, pro Č. Lípu se šťastným koncem. Ze začátku to vypadalo na jednoznačný výsledek v náš prospěch, vedli jsme už 2:0, ale o náskok jsme přišli nešťastným gólem necelé 2 minuty před koncem. Naštěstí to kluky nezlomilo a hned z protiútoku dali rozhodující gól, na který už soupeř odpovědět nedokázal.

HC Česká Lípa - HC Chrudim 4:3

Branky: Lučan 2, Hašlar, Janata. Asistence: Lučan, Janata.

Poslední zápas ve skupině jsme sehráli se soupeřem z Vysočiny HC Lvi Chotěboř. Tento soupeř byl velice kvalitní, takže se hrál vyrovnaný a emocemi nabitý duel. I mezi fanoušky se rozpoutal boj hlasivek o co nejhlasitější povzbuzování svých borců. „S ohledem na předešlé výsledky nám k postupu do finále stačila remíza, kterou jsme vybojovali. Celý tým příkladně makal a ukázal bojovného týmového ducha. Pevná obrana, v čele s vynikajícím brankářem, i přes nepřízeň osudu, když se nám podařilo vstřelit si nešťastný vlastní gól, zápas zvládla," těšilo trenéry.

HC Česká Lípa - HC Chotěboř 2:2

Branky: Lučan 2. Asistence: Janata 1.

Finálový zápas s Kolínem se hostům povedl, nedali domácím nejmenší šanci. Českolipští hráli svůj kombinační hokej a střelecky se prosadily všechny útoky, což dělalo trenérům a fanouškům největší radost.

Finále: HC Česká Lípa SC Kolín 10:4

Branky: Rajsigl, Čamra 2, Lučan 3, Hašlar, Janata 3. Asistence: Grešl, Hašlar, Čamra, Lučan, Janata.

Při závěrečném ceremoniálu byli vyhlášeni i nejlepší hráči turnaje. Nás potěšilo, že jsme i tam měli své zastoupení, když nejlepším střelcem byl T. Lučan s 11 góly a nejlepším brankářem D. Hora.

Sestava HC Česká Lípa: Hora - Janata, Lučan, Grešl, Čejka Hašlar, Čamra, Kučera, Raiminius Zikmund, Šmejkal, Hrobský, Rajsigl.

Vojtěch Hora