Žádné cover verze, také na hit Depeche Mode můžeme zapomenout. Zato však i písničky ze své letošní desky Ležatá osmička nabídne slavná česká rocková skupina TataBojs na svých show po ČR a SR.

„Ale vracíme se i k hodně starým písni, třeba k Bábě,“ řekl včera pro Deník Milan Cais, zakladatel kapely a spoluautor jejích hitů. „Je to určitě největší turné v naší historii,“ říká bubeník.

„Umíte si představit, kolik dalo kapele, všem spolupracovníkům i pořadatelům práce, než sestavili turné tak, aby tvořilo na mapách ČR a Slovenska tvar ležaté osmičky? Odpověď zní: nekonečně dlouho…,“ říká Michal Máka ze Supraphonu s úsměvem.

„Dokonce tak dlouho, že proces ze své podstaty není ještě uzavřen. Jistý byl pouze začátek - 6. října v brněnském klubu Fléda,“ doplnil.

„Běžíme dopředu a nebo nazpátek? Je tohle konec a nebo jen začátek?“ ptají se TataBojs stejně hravě jako v jedné z nových písní. Na tyto otázky budou od října do prosince 2011 hledat odpovědi se svými fanoušky na nejrozsáhlejším turné své kariéry.

Slovenská část šňůry proběhne v pevně dané sestavě s místní oblíbenou skupinou Para, domácí koncerty budou ve znamení více zajímavých hostů. Vybrali si je přitom sami Tata Bojs. Pro Doma v Ústí to tedy bude slovenské písničkově alternativní duo Longital, jedna z nejpozoruhodnějších současných kapel ze Slovenska.

„Při výběru hostů jsme dali přednost souborům s číslovkou v názvu, ale protlačilo se tam i pár čistě písmenkových,“ směje se Mardoša. „Jsou to všechno kapely, které se nám líbí, a těšíme se, že s nimi budeme moci sdílet pódia!“ přiznává baskytarista.

„V tuto chvíli už předprodej běží, prodaných je asi 50 lístků. Nicméně čekám, že bude vyprodáno jako na jaře na Mako!Mako, kterým klub Doma ležel u nohou,“ uvedl Radim Holeček, který spolu se svými studenty ústecké univerzity koncert Papučpárty tradičně pořádá. Je součástí rozsáhlých oslav 20. výročí vzniku Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.