Benefiční akci se sloganem Musíme si pomáhat pořádá českolipský zvukař Petr Němec se svými kolegy. „Zdravotní příhoda nám na nějaký čas omezila našeho kamaráda a skvělého muzikanta. Proto jsme se rozhodli uspořádat ve prospěch Petra koncert s dobrovolným vstupným,“ popsal jeden z organizátorů benefičního koncertu.

Soutěže ve vaření kotlíkových zvěřinových gulášů se letos v Zahrádkách zúčastnilo dvanáct týmů.
Ze zámku v Zahrádkách se linula vůně masa a cibule

Zpěvák a hlavně skvělý kytarista, kterého znají lidé skrze celý region například z maturitních plesů, koncem července na rodinné dovolené prodělal mrtvici. „Petr je statečný bojovník, je při vědomí a brzy by měl nastoupit do rehabilitačního ústavu v Kladrubech,“ dodal jeho kamarád a kolega Petr Němec. Podle informací Deníku by měl být kytarista z jedné části těla ochrnut.

CALLTA I TANEČNÍCI

Na jeho podporu se ve středu od 15 hodin rozjede kolotoč vystoupení. Akci podpoří nejen zpěváci, ale i tanečníci. „Petr je skvělý člověk i hudebník. Je mi líto, co se přihodilo jemu a jeho rodině. Své svěřence vedu nejen k tanci, ale i právě k tomu, aby se navzájem podporovali,“ říká trenérka taneční skupiny Tutti Frutti Kateřina Kohoutová.

Tisíce lidí se přišly bavit na největší festival na Českolipsku na Hrady CZ pod Bezdězem.
Nejdřív trochu Woodstock. Déšť ale na Bezdězu vystřídaly hity

Jako další vystoupí například Českolipský dětský sbor, kapela Diesell nebo zpěvák Pavel Callta, s jehož maminkou kytarista Petr Günter tvořil hudební dvojici. Koncert by měl trvat přibližně do 20 hodin. Z dobrovolného vstupného chtějí jeho kolegové podpořit hlavně rodinu v této těžké situaci. „Ani jsem to nečekal, kolik lidí se ozve, že chce vystoupit,“ dodal s dojetím Němec.