Nedlouho poté, co František Peterka oslavil devadesáté narozeniny, uspořádá Divadlo F. X. Šaldy pro jeho obdivovatele a své diváky setkání s touto výraznou osobností českého divadla a filmu.

Již dnes od 17 hodin v Šaldově divadle usedne na jeviště František Peterka spolu s průvodcem večera, hercem Divadla F. X. Šaldy Ladislavem Duškem, aby se podělil o své zkušenosti, vzpomínky, názory a humor.

Večer slibuje i zajímavé hosty. Nejslavnějším gratulantem bude zpěvačka Lucie Bílá, která se řadí k obdivovatelkám představitele večerníčkového Krakonoše a výborného komediálního herce, jehož „hlášky“ z komedií Jáchyme, hoď ho do stroje nebo Co je doma, to se počítá, už úspěšně zlidověly.

"Lucie Bílá přiveze jako dárek několik písniček a v plánu je, že se i ona s Ladislavem Duškem podělí o moderátorskou roli a s temperamentem sobě vlastním se ujme úkolu rozproudit diskuzi s jubilantem," prozradil malé překvapení Jakub Kabeš, vedoucí marketingového oddělení Šaldova divadla.

Večer je koncipován jako benefice ve prospěch Františka Peterky. Na konec, v neformální části večera, dostanou i diváci příležitost položit panu Peterkovi několik otázek.

Benefice je bohužel beznadějně vyprodaná.

Ve čtvrtečním deníku čtěte report z Benefice pro Františka Peterku.