V sobotu 20. prosince ve 14.45 hodin začne přímý přenos koncertu z pražského Rudolfina z Dvořákovy síně. Pro diváky má o přestávce novoborské kino připravenu slavnostní číši vína.Účinkují: Alžběta Poláčková soprán, Veronika Hajnová alt, Petr Nekoranec tenor, Jan Šťáva bas, Komorní sbor EN ARCHÉ, Smíšený pěvecký sbor Česká píseň, Vojtěch Jouza sbormistr, dirigent Jiří Bělohlávek.

Českou mši vánoční si tak v přímém přenosu mohou poslechnout stovky lidí, které by se do Rudolfina nevešly. „Obrazový a zvukový zážitek v kině má vysokou míru autenticity, proto budeme hrát s vědomím, že je v tutéž chvíli s námi nebývalý počet soustředěných a zanícených posluchačů, a moc se na to těším," prozradil Jiří Bělohlávek, šéfdirigent České filharmonie.

Zážitek diváků v kinosálech bude nejen cenově dostupnější oproti vstupence do Rudolfina, ale také bohatší o detaily, jež nabídne na deset kamer používaných při přímém přenosu.

„Česká filharmonie je světově uznávaným orchestrem, patří k absolutní koncertní špičce, a je tedy přirozené, že se projektem satelitních přenosů přiblíží stejně renomovaným zahraničním tělesům. Po přenosech operních, baletních a činoherních, které nám už léta ukazují to nejlepší ze světových pódií, je ta pravá chvíle nabídnout divákům v kinech v HD kvalitě a špičkovém zvuku také obsah vysílaný z České republiky," sdělil za Aerofilms Ivo Andrle, který přímý přenos do kin zajišťuje.

Koncert završí první řada slavných Slovanských tanců Antonína Dvořáka.

Vstupenky na přímý přenos v novoborském kině je možné zakoupit v předprodejních místech společnosti Kultura Nový Bor, s.r.o., ale i on-line na www.disdata.cz

Vstupenky do českolipského kina je možné rezervovat na webu www.kinocrystal.cz/oknorezervace