Jejich pestrý program zahájí v 16 hodin páteční série koncertů hlavním českolipském náměstí T.G. Masaryka, kde vystoupí moderní country kapela Non Stop, dále Bára Zemanová nebo Hamleti.
„V sobotu již bude žít celé naše město. Slavnosti se jako obvykle budou odehrávat hned na několika místech našeho města, vedle náměstí T.G.Masaryka a vodního hradu Lipý to bude také Městský park a Škroupovo náměstí,“ vypočítává starostka Hana Moudrá. Návštěvníci se tak mohou těšit například na vystoupení školských organizací z celého Českolipska, dále na kapely Sešlost, Seven nebo Netřesk, které se představí na hlavním českolipském náměstí. „Hrad Lipý poté bude tradičně přehlídkou dobových kostýmů, k vidění bude šerm, tanec, palné zbraně nebo středověká kuchyně, k poslechu bude tradičně hrát středověká hudba,“ přibližuje program slavností starostka Hana Moudrá.
Na vodní hrad Lipý poputuje jako každý rok neodmyslitelný průvod městem, který vyráží z náměstí T.G. Masaryka v 18.30 hodin. Procházku městským parkem bude pak tento den zpříjemňovat českolipská dechovka Žosanka, Škroupovo náměstí bude v neposlední řadě pro ty nejmenší, děti se tak mohou těšit na ukázky kroužků DDM Libertin, keramickou dílnu nebo soutěže. Sobotní večer bude patřit všem příznivcům skupiny Yo Yo Band, přesně ve 21 hodin na hlavním náměstí vypukne koncert této známé české skupiny.
Také v neděli budou slavnosti v České Lípě pokračovat, všichni jsou zváni na dobový program, hudbu, kejklíře, tanečnice, ukázky řemesel do areálu vodního hradu.