V Kulturním domě Crystal zazní od 19 hodin mimo jiné hity Chci zas v tobě spát, Amerika, Gypsy love, Recidiva a další písně, a to v intimní atmosféře menších sálů.

Jako hosta svého turné si David Koller vybral zpěváka, skladatele, klavíristu a nastupující osobnost tuzemské pop-rockové scény Michala Kindla. Muzikant má tak možnost představit písně ze svého debutového autorského alba Barvy z jara letošního roku lidem naživo, a předávat tak radost ze hraní.

Přípravu na koncerty David Koller rozhodně nepodceňuje. „Mám poprvé vlastního šoféra, našeho basistu Marka Minárika, dostatek Vincentky, medu a mléka. A také milé spoluhráče a dostatek spánku,“ má jasno, jak si poradit s únavou, jeden z nejrespektovanějších českých muzikantů.

Na koncertech vaší letošní „šňůry“ budou posluchači sedět. Neubírá to u rockové hudby na atmosféře?

Když hrajeme v divadle, tak to ani jinak nejde (směje se). Myslím, že to může být prima, si jít sednout po práci do divadla, vzít partnerku, třeba s další její kamarádkou, o přestávce si dát dvojku vína a po akci se dostat včas do postele.

Co na vašich nynějších koncertech lidé uslyší?

To je tajné.

Stalo se vám při aranžování skladeb do akustických verzí, že by to u některé prostě nešlo?

Vybíráme ty písně, které si o to říkají. Dělali jsme již asi tři typy akustických koncertů: První je se symfonickými orchestry u nás a na Slovensku, dále s Agon Orchestrou, se kterou to bylo něco jako Concerto Grosso, tedy souboj dvou kapel a konečně již potřetí jedeme „Unplugged“ koncerty. Z toho všeho čerpáme a na tom pracujeme.

CELÝ ROZHOVOR NAJDETE V TÝDENÍKU ČESKOLIPSKO!