Již podesáté budou na harcovských vysokoškolských kolejích studenti oslavovat. Desátý jubilejní ročník bude velkolepý. Představí se devět kapel, kultovní divadlo i DJ. Muzika bude hrát venku i uvnitř. Studentská akce vypukne již ve dvě hodiny odpoledne.

„Letos jsme pozvali regionální kapely i ty známější, které přitáhnou hodně lidí. Již podruhé na Majálesu zahrají Hentai Corporation, kteří minule vytvořili výbornou atmosféru. Vystoupí také objev roku letošního Anděla Goodfellas," upřesnil pořadatel Majálesu Vít Suchomel.

Odpoledne až do 21. hodiny budou kapely hrát na hlavním pódiu mezi harcovskou menzou a kolejním blokem D. Jubilejní Majáles zahájí liberecká kapela Pop St. Clare, která hraje pop rock. Tato stage nabídne ještě pět kapel, Industrial Engineers, alternativně pop rockové Exil 51, ska punk Vevývoji!, thrash-rock'n'rollovou kapelu Hentai Corporation z Prahy a po nich opět pražskou skupinu Goodfellas hrající acoustic-rock'n'roll.

Od 17 hodin v Hospodě U Váchy zahraje liberecké Krátké a úderné divadlo svou hru Punk není mrkev. „Letos jsme pozvali jedno divadlo a myslíme si, že to stačí. KÚD mají v Hospodě U Váchy vždycky úplně plno a diváci se při jejich vystoupení velmi baví," řekl Vít Suchomel.

Na hudební scéně před budovou M bude hrát DJ Tekkirk HOGfather kru již od 14 hodin. V devět večer se pak přesune do Klubu Had, kde bude své příznivce zásobovat dalším breakbeatem a raggajunglem.

Muzika na hlavním pódiu u bloku D utichne zhruba s devátou hodinou. After party s dalšími třemi kapelami se pak přesune do Hospody U Váchy. Návštěvníci se mohou těšit na ska punkovou partu Vision Days z Brněnce, místo Cocoon nakonec vystoupí liberecká grunge kapela The Scoffers a třetí skupina Alco Coma hraje metal hardcore.

„Na Majálesu budou tradičně stánky, čepovat budeme malinového Rohozce, svijanskou jedenáctku a Kofolu. O občerstvení se postará Kapr," doplnil Vít Suchomel. Na Majáles se neplatí žádné vstupné.

Pozvánka

MAJÁLES

Kdy: 1. května od 14 hodin

Kde: Koleje, Harcov, Liberec

Program:
HUDEBNÍ SCÉNA
Stage před budovou D
14.30 Pop St. Clare
15.30 Industrial Engineers
16.30 Exil 51
17.30 Ve vývoji
18.30 Hentai Corporation
19.30 Goodfellas

Hospoda U Váchy
21.00 Vision Days
22.00 The Scoffers
23.00 Alco Coma

Před budovou M
14.00 Tekkirk HOGfather kru
Klub Had
21.00 Tekkirk HOGfather kru

DIVADELNÍ SCÉNA
Hospoda U Váchy
17.00 KÚD – Punk není mrkev