Účast přislíbil režisér a producent Jan Lengyela a z herců Jaroslava Obermaierová, která si zahrála roli uklízečky Míly a Jan Cimický, který si střihl roli detektiva.

První zastávkou delegace bude Městské kino v Novém Boru. V 17 hodin začne ve foyer novoborského kina probíhat autogramiáda a v 17:30 delegace slavnostně uvede film.

Z Nového Boru se delegace přesune do kina Crystal v České Lípě. Od 19.00 je pro diváky připravena autogramiáda, ochutnávka moravských vín a občerstvení. Ve 20.00 začne promítání filmu, které si tvůrci sami uvedou.

Druhý díl úspěšného filmu Bastardi, začíná krátce po smrti největšího zloducha Michala Dostála. Michalův otec a dědeček jsou přesvědčeni, že učitel Majer stál za vraždami všech tří žáků a mstil smrt své sestry.

ačnou tak Majera psychicky deptat a hledají důkazy. Důkazy hledá také nový policejní vyšetřovatel Karas, jenž přebírá agendu po zesnulém policejním vyšetřovateli Palečkovi. Karasovi se okamžitě v případech úmrtí „Bastardů” něco nezdá a začíná se zaměřovat též na Majera, který je v tuto chvíli již ředitelem školy.