Páteční program na Bezdězu zahájí v 19 hodin koncert kapely Sto zvířat. Součástí pátečního večera je již tradičně karneval v maskách o ceny a první festivalový den se mohou návštěvníci těšit také na kapely Portless a Horkýže Slíže. V sobotu dvě velká pódia rozezní například Tomáš Klus, Miro Žbirka, Divokej Bill, Mandrage, Wanastowi Vjecy, No Name a další kapely či interpreti. Od půl dvanácté do půlnoci se fanoušci mohou těšit také na Visací zámek, Rytmuse, Vypsanou fixu, Bena Cristovaa, nebo Rybičky 48.

Speciální hudební program si pro Hrady CZ připravil Miro Žbirka, který na festivalové „šňůře" vystupuje zcela poprvé. „Kromě všech mých známých skladeb jako například Atlantída, 22 dní, Čo bolí to prebolí nebo Mám rád, zahrajeme i novinky, které jsme na festivalech ještě nehráli. Budeme mít s sebou také jednoho hosta, takže je na co se těšit!" říká Miro Žbirka.

Na hradní atmosféru se těší také Robert Kodym z „Wanastowek": „Většinu naší kapely tvoří mysteriózní a pohádkové bytosti, tak to bude stylové. Hrady jsou cool! Já v tom jedu od dětství. Ty paneláky a mrakodrapy mě nikdy moc nebraly." Na festivalu zahrají Wanastowi Vjecy dle jeho slov „best of" speciálně namíchané pro léto 2014. „Přivezeme všechny pecky, co mají lidi rádi," dodává Kodym.

Praktické rady pro návštěvníky

• Festivalnově nabízíkromě klasických (neplacených) stanových městeček ikomfortnější stanování ve „VIP kempech"sesprchami, non-stop recepcí, úschovnou, občerstvením, sociálním zařízením či možností dobíjení mobilů. Oba typy ubytování budouv blízkosti areálu. Samozřejmostí jsou úschovny kol a batohů pro všechny.

• Kvůli stále se zvyšujícímu počtu návštěvníků bude nový, větší a prostornější festivalový areál. Místo konání se tak přesouvá o dva km dále na lesní mýtinu (cca 1,2 km od parkoviště). Nová je i příjezdová cesta na parkoviště, které se nachází na stejném místě jako v minulých letech. Příjezd k němu je jednodušší. Z hlavní silnice č. 38 (M. Boleslav Č. Lípa) neodbočíte jako dosud na BEZDĚZ DVŮR, ale přímo na BEZDĚZ.