Jako každoročně připravil i letos Spolek jabloneckých dam a pánů letní dílnu pohybu, tance a rytmu Léto tančí. 19. ročník této pravidelné akce opět uvede profesionální lektory, kteří jsou špičkami ve svém oboru. Prostory jabloneckého Eurocentra se zaplní od pondělí 3. do soboty 8. července tanečníky a bubeníky všech věkových kategorií.

Přihlášené účastníky seznámí v rámci semináře LATINA pro jednotlivce choreografka, tanečnice, lektorka a účastnice 3 ročníků StarDance EVA KREJČÍŘOVÁ s latinskoamerickými tanci jako je samba, chacha, rumba, paso doble a jive. BOLLYWOODSKÝ TANEC propojující tradiční indické tance s moderními americkými tanečními styly představí úžasná lektorka, tanečnice a choreografka LUCIE LINHARTOVÁ.

Seminář nazvaný MODERN JAZZ bude mít na starosti skvělý pedagog, tanečník a choreograf ROSŤA ŠROM, který má zkušenosti s výukou současného tance kombinujícího techniky baletu a moderních technik, jazzového tance na typickou jazzovou hudbu, ale i na hudbu s prvky house, R´n´B a popu.

Doprovodný program nabídne v pondělí 3. 7. od 17 hod. na Letní scéně koncert jablonecko-pražské skupiny BARREL BATTERY (brazilské rytmy) a BANDA BRINCADEIRA (samba, bossa nova, MPB, latin jazz). K aktivnímu odpočinku se mohou přidat i ti, kteří si nemohou na celou dobu konání dílny vzít dovolenou.

Pro ně a samozřejmě i pro všechny ostatní účastníky je připraven v úterý 4. a středu 5. 7. od 16.00 do 19 hod. RIO BUBENICKÝ WORKSHOP zaměřený na brazilské karnevalové rytmy z Rio de Janeira se zkušeným muzikantem a lektorem Jakubem Hlobilem.

„Sobotní večer 8. 7. bude tradičně patřit závěrečnému vystoupení účastníků a lektorů na velkém sále s hosty. Diváci, ale i účastníci se mohou těšit na taneční překvapení", uvedla za organizátory Jana Hamplová. Akci dlouhodobě podporuje město Jablonec nad Nisou a Liberecký kraj.

Účastníci si zvolí, zda absolvují celou dílnu nebo jen jednotlivé semináře, které probíhají po celý den. Zájemci se mohou hlásit až do začátku dílny, ale ti, kteří chtějí využít zvýhodněného kurzovného, musí tak učinit nejdéle do středy 7. 6.

Veškeré informace a vše potřebné k přihlášení naleznou uchazeči na webových stránkách www.letotanci.cz. „Dílna je vždy plná uvolněné a inspirativní atmosféry, která strhne všechny a nabije je tak energií na celý rok," přiblížila Jana Hamplová.