Již čtyři roky pomáhá libereckým kapelám a hudební scéně v Liberci portál LBCMUSIC.cz.

„Tento rok byl pro náš server rokem velkých změn. Ne vždy šlo všechno tak, jak jsme chtěli, ale přesto jsme dosáhli téměř všech cílů, které jsme si loni touto dobou vytyčili. Začátkem roku jsme začali pracovat na nové verzi webu, v jeho polovině jsme došli do fáze, kdy padaly i úvahy o ukončení naší činnosti, ale díky několika nadšencům, kterým není liberecká hudební scéna lhostejná, jsme stále tady a vypadá to, že nějaký ten rok ještě budeme,” řekl zakladatel a provozovatel webu Milan Mejla Šajben.

Zahrají čtyři různorodé kapely

Hudební web LBCMUSIC slaví své čtvrté narozeniny tradičně jako každý rok v harcovském Klubu Vlak dnes 19. listopadu od 20 hodin.
Na narozeninové party vystoupí čtyři žánrově odlišné kapely, aby si každý posluchač přišel na své.

„Letos jsme vybrali kapely opravdu napříč hudebními styly. Nechtěli jsme opakovat žádnou kapelu z předchozích ročníků. Každá z těchto čtyř kapel je něčím zajímavá a věříme, že jako celek to v sobotu vše zafunguje, všichni se dobře pobavíme a zakalíme stejně dobře jako loni a předloni,”slibuje výbornou zábavu Šajben.

Tři kapely jsou liberecké a jedna z Bystřice pod Hostýnem. Ve Vlaku v sobotu večer vystoupí post hardcoroví Attic Vanity, hip hopeři Fullcontact & Live Band, punkáči Kohout plaší smrt a hardcorový host z Bystřice My Funeral .

Směsice hardcoru, hip hopu a punku

„Možná, že směs hardcoru, hip-hopu a punk-rocku, je pro někoho nestravitelná. Pro nás je ale tato kombinace přesným odrazem toho, o co se zde léta snažíme – totiž o spolupráci a vzájemný respekt mezi kapelami a fanoušky na liberecké hudební scéně,” vysvětluje Mejla Šajben.
LBCMUSIC je hudební server, kde se může zaregistrovat nejenom každá kapela z Liberce a okolí, ale i místní kluby, které potom mohou vytvořit události.

Uživatelé webu mohou přidávat i reportáže a fotky z koncertů a party, recenze nových desek nebo rozhovory s hudebníky.

Čtvrté narozeniny Libereckého hudebního portálu začínají v Klubu Vlak v osm hodin večer. Vstupné je padesát korun a na baru je akce na vodku za 20 Kč a rum jen za 15 Kč.