Předloni se na hradě Houska slavily Vánoce, před rokem tu probíhal souboj Čechů proti Slovákům. Letošní benefiční koncert Noc s hvězdami, které bude hrad hostit už popatnácté, ponese nálepku „Duety".

První srpnový víkend se návštěvníkům představí jak klasické dvojice, tak dua, která není zcela běžné vídat na pódiích.„Letos zazpívá legendární duo Kamélie, které bude na Housce vystupovat už potřetí, nebo dvě úžasné dámy české popmusic Martha a Tena Elefteriadu. Ty na benefici zavítají poprvé," říká pořadatel Noci s hvězdami zpěvák a producent Martin France.

Na nedávné tiskové konferenci účastníci Noci s hvězdami rozkrojili dort s plakátem k letošnímu koncertu.Dalšími nováčky tradiční akce bude třeba první český muzikálový Dracula a Monte Christo Daniel Hůlka, český zpívající kamioňák s drsným hlasem Jiří Zonyga nebo herečka a zpěvačka Kateřina Brožová. Duet si střihne také ostřílená rockera Marcela Březinová nebo stále více populární operní diva Pavlína Senič.

Na Noc s hvězdami dorazí také vítěz druhé řady Česko hledá Superstar Vlastimil Horváth či mladá muzikálová zpěvačka Kamila Nývltová, která rovněž nastartovala kariéru v televizní talentové soutěži. Moderátory večera budou stejně jako v předešlých letech Markéty Mayerová a Slávek Boura.

Benefiční koncert „Noc s hvězdami" na hradě Houska se poprvé uskutečnil v roce 1999, kdy se památka po dlouhých letech otevřela veřejnosti. V rámci benefice všichni účinkující vystupují bez nároku na honorář a výtěžek každý rok putuje na obnovu a rekonstrukci hradu Houska.

Patnáctý ročník koncertu se koná v sobotu 3. srpna.

Čtěte v červenci Českolipský deník! Budeme soutěžit o šest vstupenek na Noc s hvězdami.