Do KD Crystal kapela zavítá v pátek 30. října v rámci série třinácti koncertních zastávek nazvaných LÉTO V PEYTCHI TOUR. Začátek koncertu, který uvedou kapely ATD a Donaha, je ve 20 hodin.

„Naši fanoušci o nás vědí, že jsme jako rodina a stejně přistupujeme i k našim posluchačům. Tudíž turné bude jedna velká párty a s fanoušky se po koncertě potkáme vždy na baru. Pokecáme, popijeme a možná i vytáhneme akustiky. Všechno je možné," popisuje zpěvák a baskytarista Rybiček Kuba Ryba.

Kapela na turné podle něj předvede jak nové písničky, tak i průřez největšími hity. Netradičně si Rybičky 48 s sebou vezou i hosta. Bude jím Petr Štolba alias Pekař, který zpívá i v aktuálním kapelovém singlu Léto. „Některá rádia ho hrají až po desáté večer, protože začíná kontroverzním sloganem ,Je léto kámo a já všechno v Peytchi mám. Song ale přitom vznikl během našeho pobytu na dovolené v jihovýchodní Asii, kde jsme poprvé narazili na Peytchu, což je nejvyšší stav osvícení následující po Nirváně, v podstatě se dá říct, že Peytcha je Foo Fighters buddhismu," dodává Ryba.

SOUTĚŽ O LÍSTKY NA RYBIČKY 48 NAJDETE V PONDĚLNÍM TIŠTĚNÉM DENÍKU

Rybičky 48 už na minulých koncertních šňůrách podporovaly mladé kapely, kterým umožnily před sebou vystoupit. Nejinak tomu bude i v případě turné LÉTO V PEYTCHI TOUR, na kterém představí svůj energický punk-rock benešovští ATD a celý večer zahájí talentovaní pop-punkoví Donaha z Bruntálska. „Mladým kapelám se snažíme dlouhodobě pomáhat a toto turné je zajímavé i tím, že se objeví kapely zastupující tři různé dekády muzikantů, hrajících podobný styl." říká kytarista Petr Lebeda.

Skupina Rybičky 48 vznikla v roce 2002 a za dobu svého fungování se posunula na pozici české pop-punkové jedničky a patří tak mezi přední festivalové a klubové stálice české hudební scény. Kapela odehrála bezmála tisíc koncertů v ČR i zahraničí a vystupovala rovněž jako host na startu světového turné americké legendy The Offspring.

Kapela je známa svou velmi energickou a zábavnou show, kterou dokáže vtáhnout do děje fanoušky všech věkových skupin.

Na svém kontě mají R48 pět řadových alb, dvě DVD, na kterých se objevily i hity Zamilovaný/nešťastná, Léto, Emily, Vážené dámy a mnoho dalších.

Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketstream nebo v pokladně KD Crystal.