Pohodový festival pro celou rodinu. To byl nový putovní open air, který zastavil v sobotu u Máchova jezera. Počasí až na pár kapek před Mig 21 dopadlo na jedničku. Koho zrovna nebavila muzika, šel se vykoupat nebo projet na šlapadle.

Posluchači se pod pódiem slunili na dekách, vepředu i někteří křepčili. Když zalezlo sluníčko, dala se do tance většina areálu.

Pořadatelé hodně mysleli na děti, takže jim věnovali jednu celou stage. Zahrál si na ní i liberecký popový zpěvák Sebastian, kterému se komorní pódium zamlouvalo více pro jeho polo-akustický set. Pak už u dětí bodovaly kapely jako Pískomil se vrací, Divadlo Kůzle nebo Čiperkové.

RADEČCI A XINDL X

Hlavní dospěláckou stage pak ovládli Děda Mládek Illegal Band, O5 a Radeček, Xindl X nebo Mig 21.

Radečci, kteří letos zažívají comeback, zahráli Prahu, Kristiána i novinkové duety Vloupám se a Zůstaň.

Písničkář Xindl X zahrál všechny hity, které brázdí česká rádia a přidal i několik novinek z připravované desky. Nejvíc úspěch měly ale stejně kusy jako V blbým věku, Barbína, Cudzinka v tvojej zemi, Anděl nebo Láska v housce, kde diváci nahradili Olgu Lounovou.

VRCHOL MIG 21

Finále večera obstarala taneční a striptérská skupina kolem Jiřího Macháčka, která předvedla show plnou světel i rekvizit, co korespondovaly s písněmi.

Každá píseň měla svůj připravený vizuál, který ji doprovázel. Nad pódiem visel papírový venkovan, kluk i srdce, plula loďka, vlály vlajky i se napínala plachta.

Kapela několikrát přidávala, protože ji publikum nechtělo pustit domů. Jiří Macháček propotil košili a dostalo se na všechny hity.

Pochvalu si zaslouží i výběr pohoštění. Návštěvníci měli kromě běžného fast foodu k dispozici i několik exotických dobrot i mnoho druhů piv i nealka.