Kina

Kino Crystal Česká Lípa:
od 15.30: Kletba Měsíčního údolí. Napínavý příběh o odvážné dívce Marry, která po smrti rodičů odjíždí ke svému strýci Siru Benjamínovi do Měsíčního zámku. Podaří se jí odhalit temnou pravdu o prastaré kletbě, která již po staletí ničí Měsíční údolí?
od 17.30: Veni, vidi, vici. Příběh mladého sympatického a sportovně nadaného Honzy, který se z chudého studenta stane slibným golfistou a okusí sladký, ale zrádný život v záři reflektorů. Romantická komedie ČR.
od 20.00: Krvavé pobřeží. Výpravný historický velkofilm z doby Tří císařství čínského režiséra Johna Woo.

Městské kino Nový Bor:
od 19.00: Hannah Montana. Miley Stewart se snaží stíhat školu, přátele a ještě svou tajnou identitu, popovou hvězdu. Když stoupající popularita Hannah Montany hrozí tím, že ovládne celý její život, je ochotna to podstoupit… Rodinná americká komedie.

Kino Stráž pod Ralskem:
od 20.00: Kletba měsíčního údolí. Dobrodružná pohádka.

Kino Máj Doksy:
od 20.30: Noc v muzeu 2. Strážci šli domů, světla zhasla, dětští návštěvníci už jsou v postýlkách. Přesto je v prázdném muzeu podivný šramot. Bývalý noční hlídač Larry (B. Stiller) je opět zatažen do bláznivého dobrodružství…

Letní kino Nový Bor:
od 21.15: Wrestler. Mickey Rourke jako bývalá hvězda ringu! Na dva Oscary nominovaný snímek Darrena Aronofskyho. Akční drama.

Letní kino Dubá – Nedamov:
od 21.00: Terminator Salvation. Píše se rok 2018 a John vede odpor zbývajících lidí proti Skynetu a jeho armádě Terminátorů. Další, již čtvrté, pokračování slavné série.

Hudba

Vodní hrad Lipý, Česká Lípa
pátek 14. srpna ve 20.00
IVA BITTOVÁ
Prologem v podobě koncertu Ivy Bittové (housle, zpěv) začíná tradiční festival Lípa Musica. Její vystoupení slibuje mimořádný zážitek. Hudebnice je jednou z nejvýraznějších osobností české hudební scény a její účinkování v Čechách je již zcela sporadické.
Na co se posluchači mohou těšit? „V mých sólových vystoupeních program vzniká až na místě, výběr skladeb je rozmanitý,“ říká mnohoslibně zpěvačka a houslistka.

Stráž pod Ralskem – nádvoří zámku Vartenberk
pátek 14. srpna od 20:00
KONCERT SKUPINY HOP TROP
V rámci festivalu Vartenberské kulturní léto se uskuteční poslední ze tří plánovaných koncertů. Pozvání přijala legendární trampská skupina Hop Trop. A kdo by ji naznal! Toto uskupení je stálicí na scéně trampské hudby už plných 23 let. Od svého vzniku hraje stále v původním složení – Ladislav Huberťák Kučera, Jaroslav Samson Lenk a Jaromír Šroub Vondra. V novém představení sestaveném převážně z tvorby Ladislava Kučery, jeho syna Roberta a jeho přátel zazní nové písně z právě vydaného alba Trojhlavá saň. Písně jako Silver Hill, Valouny, Obchoďák můžete na koncertech zaslechnout již několik měsíců. Nechybí ani známé hity jako je Amazonka, Tři kříže, Jonatán a také vodácké písničky, které vznikly spoluprací souboru se známým spisovatelem Zdeňkem Šmídem. Koncert začíná ve 20:00 hodin, a to přímo na nádvoří zámku Vartenberk.

Koupaliště Nový Bor
pátek 14. srpna v 18:00
ROCK FEST 2009
Páteční večer bude na novoborském koupališti probíhat v rockovém stylu. Pod širým nebem vystoupí kapely Alice In Madnes, Fatty Lumpkin, Green Pig, P.E.S.S., Schlak, Studený Kolena Mojí Starý + DJ Stan.

Kino Hvězda Kamenický Šenov
pátek 14. srpna od 20.30
TANEČNÍ ZÁBAVA V KINĚ
Ve foyer šenovského kina se v pátek uskuteční další taneční zábava. K tanci a poslechu zahrají Country Rebels.

Vernisáž

Muzeum Eduarda Helda v Zákupech
pátek 14. srpna od 17:00
KRAJINA V ŽIVOTĚ ANTONÍNA MALICHA – VERNISÁŽ
Výstavní prostory galerie zákupského muzea opět obživnou zajímavou výstavou. Tentokrát se jedná o výběr obrazů a fotografií z díla Antonína Malicha – neprofesionálního malíře, grafika a řezbáře z nedaleké Skalky u Blíževedel. Hlavní téma, jež spojuje jeho práce, je krajina Českolipsku. Vernisáž proběhne tento pátek od 17:0 hod. za samotné učasti pana autora. Výstava potrvá do 30.10.09.