„Já je nenávidím!“ směje se Lucie Bílá ve studiu rádia. Vrcholí tak nachytávka, kterou na ni vymysleli pro svůj TV pořad Hogo Fogo Hana Zagorová a Štefan Margita zde v rolích otravných posluchačů.

Ta komická scénka nechybí na DVD „Hogo Fogo“ (EMI Czech 2011), na němž je vedle 10 podobných vtípků „povedené dvojky“ s Gottem, Novotným, Labudou či Adamovskou také 11 duetů Hanky s některými „nachytanými“ osobnostmi. O novém DVD více prozradila sama Hanka Zagorová.

Pěkně nás zpotvořila

Jaké to bylo, převlékat se pro Hogo Fogo na TV Nova za lidi divné? Třeba v Riskuj! s Janem Rosákem za takovou „zubatku“?

(smích) To bylo strašně fajn. Ty nachytávky nás hrozně bavily, protože právě Jiřina Pálerová, která je úžasná vizážistka, barrandovská maskérka, nás vždycky pěkně zpotvořila. My se na to vždycky už dopředu těšili, jak budeme vypadat-nevypadat.

Nebylo vám těch lidí líto? Třeba když Marián Labuda bědoval nad autem proseknutým sekyrou. Vždyť jste citlivá duše…

No ale tohle jsem zrovna vymýšlela takže to bylo fajn. Já si myslím, že to vždycky bylo tak na hraně, ale nebylo to nelítostné, protože to hrozně rychle odešlo. Velmi rychle jsme řekli „vždyť to je legrace, to se nestalo opravdu.“

Prozradíte, kterou z těch nachytávek jste ještě sama pro Hogo Fogo vymýšlela?

To vám neřeknu. My říkáme, že je to společná práce a tak to také nechme.

Zůstat u nejlepšího

Čtyři roky, po které pořad v TV běžel, je dost dlouhá doba. Byl by v archivu Novy materiál i na další taková DVD?

Určitě byl, ale už bych je neudělala. Já si myslím, že je lepší zůstat u toho nejlepšího.

Sama jste nachytávky pro DVD vybírala. Do jaké míry to pro vás bylo dejavu, když jste si je a písničky po těch letech opět pouštěla? Byla jste zase „tam“?

Byla. Musím se přiznat, že tím, že jsem hlavně ty nachytávky neviděla od roku 2004 nebo 2005, tak jsem se u některých docela zasmála. Což mě samotnou překvapilo.

Zůstat u nejlepšího

Řeknete u které?

Třeba u Karla Šípa nebo taky u pana Labudy. To jsem si řekla: „Hm, to je fajn!“ Ale bylo to přesně na hraně, dál už bych určitě nešla.

I Lucie Bílá v rádiu byla z vašich telefonátů krásně nešťastná… Když jste jí tvrdila, že vám přejela na motorce vycvičenou husu Mařenku, a ona se „zoufale“ bránila, že na mašině tehdy ještě nejezdila…

(smích) No ano, ta byla taky fajn.

Komu byste tyto nahrávky doporučila? Komu by CD „jen“ s duety a DVD s nimi a s fórky mohly udělat radost?

Já nejsem obchodník, to bych nikdy neudělala, abych někomu něco doporučovala. Jestli se někomu ty nachytávky nebo ten pořad líbil, tak musí udělat to, co uzná za vhodné. Buď si ho koupí, nebo zvolí něco jiného. Ale určitě nebudu propagovat vlastní věc.

Dostala jste se od té doby někdy do situace, kdy jste si řekla: „To by se nám teď do těch nachytávek hodilo!?“ Ale už to dávno bylo pryč, pořad skončil…

Vím, že jednou mě to napadlo ale už si nevzpomenu, co to bylo. Takže třeba to nebylo tak výrazné, jak jsem si tehdy myslela. Ale ve chvíli, kdy děláte nějaký pořad několik let a potom ho opustíte, tak také opustíte to „být lovcem“. Prostě už skončíte.

Znamená to, že jste si tenkrát připadala jako lovec?

Určitě ano. V některých případech jistě, protože tam bylo hodně důležité, aby se ten dotyčný nebo ta dotyčná nedozvěděli, o čem ta nachytávka na ně bude.

A někdy se to i dozvěděl?

Ano. Stalo se nám to asi ve dvou či ve třech případech, kdy porušil pravidla manažer toho člověka a bylo to poznat. Já jsem to viděla těm lidem na očích, že to vědí.

Někdo si to nepřál

A „utekl“ vám někdy někdo, koho jste hodně chtěli v pořadu Hogo Fogo mít?Je někdo, koho jste „nestihli“ nachytat?

Ne, to myslím že ne. Ale stalo se, že jsme natočili nachytávku a pak ten člověk řekl, že si nepřeje, aby byla vysílaná. A my to pak samozřejmě respektovali.

Asi mi ale neprozradíte, o koho konkrétně šlo, že?

To určitě ne.

SOUTĚŽ!

Vyhrajte s deníkem vstupenky na koncert Hany Zagorové.

Prvních pět správných odpovědí získá po dvou vstupenkách na liberecký koncert popové zpěvačky, který se uskuteční v Domě kultury ve středu 7. března.

Jak se jmenuje výběrové trojalbum Hany Zagorové?

a) Zítra se zvedne tornádo

b) Zítra se zvedne vítr

c) Zítra se zvedne uragán

Správné odpovědi posílejte na emailovou adresu hana.langrova@denik.cz do dnešního dne do 17 hodin a nezapomeňte připsat své celé jméno.