Prostory ambitu poskytují dostatečný prostor pro velké kované a odlévané plastiky, ale i vitríny s drobnými pracemi z dílen zlatníků, rytců a brusičů drahých kamenů. Tato oddělení zde vystavují soupravy šperků, drobné plastiky, medaile, mědirytiny, zbraně a hračky. K vidění je celá škála uměleckořemeslných předmětů z doby současné i z dřívějších let.

Práce žáků Střední uměleckoprůmyslové školy a Vyšší odborné školy Turnov mohou v těchto dnech obdivovat návštěvníci v ambitu Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě. „Výstava skutečně ve velmi široké formě ukazuje, jakému umění se mladí lidé, pod odborným vedením, mohou ve škole naučit. A je to mimořádná podívaná," řekla k výstavě Alena Losová, radní Libereckého kraje.

„Bylo velmi milé, že na komentované prohlídce, vedené panem akad. soch. Janem Mastníkem, který již 32 let vede kovářské oddělení, se ke svým dílům přihlásili i někteří autoři, absolventi školy, kteří svým vyprávěním prohlídku doplnili," poznamenala ředitelka školy Jana Rulcová a dodala: „Doufáme, že si obyvatelé a návštěvníci České Lípy najdou cestu do muzea i ve čtvrtek 21. dubna 2016, kdy zde proběhne Den země s řemeslnými dílnami a ukázkami práce našich žáků."

Výstava prací žáků SUPŠ a VOŠ Turnov potrvá v České Lípě do 15. května. Ve čtvrtek 21. dubna mohou návštěvníci u příležitosti výstavy navštívit Den země s řemeslnými dílnami a ukázkami práce žáků turnovské školy.

Kdo nestihne navštívit českolipskou výstavu, může poslední víkend v květnu (28. a 29. 5. 2016) navštívit Dny otevřených dveří na turnovské „Šperkárně", kdy se mimo jiné bude odlévat bronzový zvon před očima diváků. V rámci svářečského sympozia budou vznikat ze šrotu originální figurální plastiky a každé místo turnovské školy nabídne jinou podívanou.

Práce žáků Střední uměleckoprůmyslové školy a Vyšší odborné školy Turnov mohou v těchto dnech obdivovat návštěvníci v ambitu Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě.