Akrobatická lyžařka Nikola Sudová skončila potřetí za sebou sedmá na mistrovství světa v norském Vossu.Severočeská boulařka včera postoupila ze sedmého místa v kvalifikaci mezi šestnáctku účastnic pátečního paralelního závodu, další česká jezdkyně Tereza Vaculíková obsadila 25. místo.

Sudová byla na šampionátu sedmá už v úterní kvalifikaci i v středečním individuálním závodu, v tom o dvě setiny neprošla do superfinále.

„Jelo se mi dobře. Za techniku jsem měla nejlepší hodnocení, dokonce i výš než Hannah (Američanka Kearneyová), ale zase nejhorší čas. Horní skok byl dobrý, spodní jsem neudělala kros. Za to jsem dostala nízké body, z čehož vzešlo sedmé místo," komentovala Sudová svůj výkon v kvalifikaci na webu vittoreteam.cz.

V prvním kole paralelního závodu, který v pátek začne ve 14:00, se Sudová utká s Američankou Mikaelou Matthewsovou. „Je mladá, umí jezdit hodně rychle, ale na technice bych ji měla dát. Nesmím se nechat moc předjet," řekla Sudová.

Ve čtvrtfinále případně pojede s vítězkou kanadského sourozeneckého souboje Chloe a Justine Dufourových-Lapointeových. „Neví se, která z nich je favoritkou. Justine má mlhu v očích z duálů, Chloe to tady jezdí líp," řekla Sudová.

Nejdříve ve finále může Sudová narazit na suverénku sezony i šampionátu Kearneyovou, která už má zlato z individuálního závodu.

V paralelní jízdě v boulích skončila třicetiletá Sudová na předchozích šampionátech nejlépe pátá, a to hned třikrát. Předloni v Deer Valley obsadila 7. místo.

V kvalifikaci mužů obsadil Václav Novák 35. místo a Lukáš Vaculík byl o dvě pozice za ním. Ani jeden z nich do vyřazovacích bojů nepostoupil.