Na Trosky přijdou věrozvěsti

Trosky Nevíte kam na výlet? Zkuste hrad Trosky v Českém ráji. Hrad ožije ve středu Cyrilometodějskými slavnostmi, které se protáhnou až do čtvrtka 6. července. Zahájí je příchod věrozvěstů Cyrila a Metoděje. Jarmark v předhradí doplní výuka cyrilice, šerm, pohanské tance či kejklíři. Program po oba dny od 10 do 17 hodin.

Křest knihy spojený s prohlídkou s princeznou na Sychrově

Prohlídka je určena pro rodiny s dětmi a je vedená princeznou, která zábavnou a nenáročnou formou seznámí děti s tím, jak se dříve princům a princeznám na zámku žilo. Během této prohlídky jsou rodiče pouze jako doprovod, výklad neobsahuje žádné odborné informace o historii zámku a jeho majitelích. Po skončení prohlídky se návštěvníci společně s princeznou přesunou k zámecké oranžerii, kde bude pro děti připraveno několik her a proběhne křest knihy  Davida Růžičky Nejkrásnější pověsti - Obři, trpaslíci, vodníci a skryté poklady.

Koncert Krise Kristoffersona na Sychrově
Americká country legenda Kris Kristofferson koncertoval na Sychrově

Móda sedmi staletí v zámeckých komnatách Hrubého Rohozce

Hrubý Rohozec Oba sváteční dny, středu 5. července a čtvrtek 6. července si můžete zpestřit zajímavou prohlídkou. Od 9 do 17 hodin je na zámku akce Móda sedmi staletí. Jde o již tradiční kostýmované prohlídky, kdy na vás v každé místnosti bude čekat jiný průvodce v historickém kostýmu. Kostýmy uvidíte na obou okruzích, ke druhému okruhu je jako bonus připojen třetí okruh zcela zdarma. POZOR! Z provozních důvodů se po tuto dobu nebudou konat zkrácené prohlídky pro děti.

Jeden z největších a především nejrozsáhlejších festivalů v Českém ráji startuje již zanedlouho. V pátek 30. června otevře hudební a divadelní Sedmihorské léto své brány a odstartuje nejen svůj osmý ročník, ale také prázdninové měsíce divadelním představe
Hudební a divadelní Sedmihorské léto tento týden startuje

Sedmihorské léto v plném proudu

Sedmihorky Skvělé Hvězdné manýry má na programu festival Sedmihorské léto ve čtvrtek 6. července od 20 hodin, areál se divákům otevře již v 18:30. Hrají: Lukáš Vaculík, Mahulena Bočanová, Martin Zounar, Zbyšek Pantůček a další.