Vernisáž výstavy Řemeslo a umění ve skle ve Sklářském muzeu zahájí v pátek v 17 hodin tradiční Sklářské slavnosti v Novém Boru. Na náměstí Míru se návštěvníci mohou těšit na koncerty kapel Kreyson memorial a AC/DC revival.

Hlavní sobotní program se ponese v klidnějším rytmu rock´n´rollu, swingu, reggae, děti si užijí dopolední pohádku, show na skákacích botách, taneční vystoupení a program nabídne i módní přehlídku. Chybět nebude oblíbené foukání skla pod širým nebem a ukázky sklářských technik.

Stráž pod Ralskem.
Jak jsme žili v Československu: Stráž pod Ralskem

Sobotní večer uzavře kapela Fast food orchestra hrající ska-reggae. Na české scéně působí více jak dvacet let a podařilo se jí prorazit i v zemích jako je USA, Brazílie či Japonsko. V rámci slavností se mohou návštěvníci v sobotu vydat po Malém sklářském okruhu. Ten je z náměstí Míru zavede do galerie Glass District v Purkyňově ulici.

Osvěžení a odpočinek po cestě za sklem nabídne kinokavárna Jiný kafe, která nabízí pravou brazilskou kávu a domácí limonády. Odtud se mohou vydat do nedalekého sklářského atelieru Astera Glass ve Smetanově ulici a tam se pokochat nadčasovými uměleckými originály, žhavými designovými novinkami i ukázkami tradičního řemesla. Sami si pak mohou vyzkoušet rytí a hranování skla. Otevřeno bude mít také Galerie Na tělo na hlavní třídě T.G.M.