BOUM, BOUM PIERRE!!

4. března od 19.00, kino Máj Doksy

Tradiční divadelní představení jako dárek ženám k MDŽ. Děj rozverné komedie se odehrává v ložnici pařížské smetánky v roce 1890. Hru napsala Gabriela Nogová a pod režijním vedením Josefa Kymla ji sehraje soubor divadelního spolku PIK- ART Úštěk. Pro chvíle pohody bude pro diváky připraveno malé pohoštění a ženy se mohou těšit na malý dárek od města. Dámy mají tradičně vstup zdarma, vstupné pro pány 100 Kč.

LENKA DUSILOVÁ & BAROMANTIKA

4. března od 20.00, kulturní centrum Sever Cvikov

Narozeninové turné zpěvačky Lenky Dusilové, série dvaceti sólových koncertů napříč Českem, začalo v polovině února. Dnes se zpěvačka se svou domovskou kapelou Baromantika dostane do Cvikova. Po posledním albu „V hodině smrti" (2014), které získalo dvě nominace na výroční ceny Anděl a všeobecně vzbudilo velký zájem odborné veřejnosti, se vydává Lenka Dusilová, jedna z nejuznávanějších českých zpěvaček, na „Oslavu života". Lenka Dusilová právě absolvovala evropské turné s tanečním představením One Step Before the Fall divadelního souboru Spitfire Company.

ČESKÝ ŽIVOT NA LEVÉM BŘEHU PLOUČNICE

5. března v 10.00, Smetanovo nábřeží Česká Lípa

Vlastivědný spolek Českolipska společně s Klubem českých turistů pořádá zimní vycházku po České Lípě. Připraveno. Provází historik Ladislav Smejkal. Sraz v 10 hodin v parku na Smetanově nábřeží.

VERNISÁŽ - 130. VÝROČÍ SKLÁRNY ADOLF RÜCKL/SEVERSKLO

5. března od 14.00, Sklářské muzeum Kamenický Šenov

Slavnostní zahájení nové výstavy, věnované 130. výročí vzniku sklárny Adolfa Rückla, dnešního Severoskla Kamenický Šenov s.r.o., se koná v sobotu ve 14.00 hodin. V dopoledních hodinách od 8.00 do 12.00 můžete navštívit sklárnu, kde probíhá Den otevřených dveří.

MAŠKARNÍ KARNEVAL

5. března od 15.00, Sportovní hala F. Arnošta Nový Bor

Tentokrát bude návštěvníky celým programem provázet pirátská banda. Těšit se můžete na pirátské soutěže, tance a řádění korzárů.

ČESKOLIPSKÉ OZVĚNY EKOFILMU

5. března od 18.00, pobočka ADRA Česká Lípa

V sobotu pokračuje 9. ročník přehlídky dokumentárních filmů, který se bude konat po dalších pět sobotních podvečerů v českolipské pobočce humanitární organizace ADRA v ulici Čs. armády 1578. Druhý večer bude na programu snímek Jak se dělá prales. Dokument vás zavede hluboko do odlehlých lesů rakouského národního parku Vápencové Alpy (Kalkalpen) nejrozlehlejšího území divočiny v Alpách. Místní krajině, téměř po čtvrtstoletí opuštěné a nedotčené člověkem, vládne dramatický cyklus růstu a hniloby. Co na první pohled vypadá jako zkáza a zhouba, je ve skutečnosti součást elementárního procesu obnovy lesa a jeho přeměny zpět do přirozeného, pravěkého stavu.

REPREZENTAČNÍ PLES MĚSTA DOKSY

5. března od 20.00, hotel Port Doksy

Na čtvrtém ročníku reprezentačního plesu města zahraje orchestr Bonus. Večerem provází Aleš Háma, hlavními hosty budou Josef Laufer, Duo Zdenka Krejčího a cimbálová kapela Fjertůšek. Vstupné: 400 korun.

7. KVĚTINOVÝ PLES

5. března od 20.00, KD Crystal Česká Lípa

Oblečte se do květinových šatů a vyrazte na ples! O hudební program se postará Stratos band, taneční program v podání Taneční školy Enliven centre. Nebude chybět soutěž a losování o luxusní parfémy. U vstupu dostanete dáreček, v ceně je malé občerstvení. Vstupné: 250 korun.

HASIČSKÁ ZÁBAVA

5. března od 20.00, Společenské centrum Jablonné v Podještědí

K poslechu a tanci hraje kapela Tryio Band. Připravena je bohatá tombola. Vstupné je 120 korun. Předprodej v infocentru v Jablonném v Podještědí. Pořádá SDH Lvová.

SŮL NAD ZLATO

6. března od 15.00, Dům kultury Ralsko Mimoň

Na námět Boženy Němcové zpracovala Božena Šimková. Děj zpracovala volně, ale zachovala základní poselství pohádky: Jen poznání vlastní chyby, rozhodnutí ji napravit a odčinit křivdu může vést k odpuštění a k usmíření. V české premiéře pohádku uvádí DAP divadelní agentura Praha.

JEDNODUCHÝ NÁVOD NA ZDRAVÝ A ŠŤASTNÝ ŽIVOT II.

6. března od 15.00, Městská knihovna Jablonné v Podještědí

Beseda s Lubošem Klasem o zdraví fyzickém, psychickém i duchovním. Návštěvníci dostanou prostor pro své dotazy. Chvilky volna vyplní písničky.

Aktuální výstavy v regionuVlastivědné muzeum a galerie Česká Lípa:
• Galerie Chodba: Neznámý umělec Johann Siegert (1870 1939). Muzuem pokračuje s představováním zapomenutých německých umělců města. Kromě děl ze sbírek muzea se loni podařilo objevit další obsáhlý konvolut jeho děl, které obohacují pohled na umělce zejména jako portrétisty (do konce srpna).
• Galerie Jídelna: Markéta Váradiová: O zrcadlech a jiné eseje. Výtvarnice tvoří přírodní monumentální instalace do krajiny, objekty a instalace, reliéfy, fotografii a malbu (do 24. dubna).

Rytina na cestě. Díla rytečky Anne Wenzel z Bavorska.Sklářské muzeum Kamenický Šenov:
Rytina na cestě. Svá díla zde vystavuje jednatřicet umělců z deseti zemí Evropy, kteří jsou členy společenství Glass Engraving Network.

Městské divadlo Nový Bor:

Design interiéru. Práce studentů nového oboru Design interiéru Vyšší odborné školy sklářské a Střední školy Nový Bor si může široká veřejnost prohlédnout v městském divadle (do 28. dubna). Výstava je přístupná ve foyer divadla vždy jednu hodinu před představením, v době předprodeje vstupenek (čtvrtek 8h-12h, 14h-17h) nebo po telefonické domluvě od pondělí do pátku od 7h do 15h (tel.606 473 797, p. Rejna).

Městské kino Nový Bor foyer:

Miloslav Stingl: BRAZÍLIE A JIŽNÍ AMERIKA (fotografie).

Městské muzeum Mimoň:
Střípky z mimoňského zámku. Výstava poprvé představuje malou část původního zařízení z interiérů mimoňského zámku, které se dosud nacházely v několika depozitářích Národního památkového ústavu (Zákupy, Ratibořice a Sychrov), včetně několika tisků ze správy Národního muzea v Praze (do 20. března).

Multifunkční kulturní centrum Sever Cvikov:
Miroslav Novotný Krajina. Prodejní výstava cvikovského výtvarníka. Návštěvní doba galerie: pondělí a středa 10.00 17.00, úterý, čtvrtek, pátek a sobota 10.00 15.00.

PROGRAM KIN NA ČESKOLIPSKU

Kino Crystal Česká Lípa

4. 3. v 15.30
5. a 6. 3. ve 14.00
Řachanda
Pohádka o rozmazlené princezně a dvou kamarádech, kteří se neživí vždycky úplně poctivě.

4. 3. v 17.30
Deadpoool
Deadpool ze stáda slušňáckých týpků vybavených superschopnostmi poněkud vybočuje, jelikož je neodolatelně oprsklý, vulgární, brutální a …hlavně nechutně vtipný.

4. 3. ve 20.00
Polednice
Eliška (Aňa Gaislerová) s malou dcerkou se po mnoha letech vrací do rodné vesnice svého muže, aby se zde pokusila o nový začátek. Kolem Elišky, vystavené traumatům z osamělosti a postupně vysilované boji s nekonečnými úředními stereotypy, se postupně začínají spřádat sítě prokletí.

5. a 6. 3. v 15.45
Zootropolis: Město zvířat
Judy Hopkavá zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka, Nicka Wilda…

5. 3. v 17.30
6. 3. ve 20.00
Ave, Caesar!
Josh Brolin a George Clooney v komedii bratří Coenů.

5. 3. ve 20.00
Padesátka
Vojta Kotek natočil filmovou komedii podle scénáře Petra Kolečka, která se odehrává na hřebenech, svazích a v chatách zasněžených Krkonoš.

6. 3. v 17.30
Lída Baarová
Patnáct let připravovaný velkofilm Filipa Renče.

Městské kino Nový Bor

4. a 5. 3. v 15.30
6. 3. v 15.30 ve 2D !!
Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek
Po strašlivé bouři najde Úterý na pláži stvoření, které nikdy neviděl: člověka jménem Robinson Crusoe. Úterý velmi rychle pochopí, že tenhle dvounohý tvor by mohl být jeho šancí dostat se z ostrova pryč.

4. 6. 3. v 17.30
Polednice
Anna Geislerová a Daniela Kolářová v dramatu na téma známého příběhu.

4. 6. 3. ve 20.00
Ave, Caesar!
Produkovat hollywoodský film musí být o nervy, zvlášť když jistá neznámá organizace unese vaši největší hvězdu a chce za ni výkupné. Jenže Eddie Mannix se za ta léta naučil, že i tu sebevětší krizi lze vyřešit.

Kino Máj Doksy

5. 3. v 15.30
Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek
Animovaná komedie pro celou rodinu.

5. 3. v 17.30
Sedm statečných
Vesnice Ixcatlan trpí nájezdy banditů vedených nelítostným Calverou, který vesničany každý rok připraví o většinu sklizně a zásob… Slavný western se vrací do kin.

5. 3. ve 20.00
Zbrusu Nový zákon
Bůh existuje, žije v Bruselu a je to nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Kromě syna Ježíše má ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let?