HRADY CZ

1. a 2. září, obec Bezděz

Hudební festival pod hradem Bezděz. Po dvanácti letech se na festival vrátil Richard Müller, který hrál na prvním ročníku festivalu a zcela poprvé v historii si zde mohou fanoušci vychutnat koncert Arakainu a Lucie Bílé. Dále zde vystoupí Mig 21, Tomáš Klus, Mandrage, No Name, Horkýže Slíže nebo kapela Olympic a další interpreti a kapely.

Více ZDE: Bezděz opět roztančí obří mejdan

MEZINÁRODNÍ NOC PRO NETOPÝRY

1. 9. od 20.30, úpatí Skalického vrchu ve Skalici

Program zaměřený na život a ochranu netopýrů proběhne včetně ukázek jejich odchytu za jakéhokoliv počasí před jeskyní na úpatí Skalického vrchu. Nezapomeňte si baterku nebo čelovku.

MEZINÁRODNÍ NOC PRO NETOPÝRY

1. září od 21.00, u Ledové jeskyně v Lužických horách

Již tradičně na oblíbeném místě, na úpatí Suchého vrchu u ústí Ledové jeskyně Naděje návštěvníci budou mít jedinečnou šanci setkat se s živými netopýry! Ukázka metod výzkumu netopýrů, přednáška s promítáním diapozitivů, seznámení se s důvody a způsoby ochrany netopýrů, malý odvážlivci dostanou možnost vypustit menší druhy spět na svobodu. Samozřejmostí je i možnost zakoupení propagačních materiálů s netopýry. Každý návštěvník dostane pamětní vstupenku. Vstup na akci je zdarma.

Podrobnosti ZDE: Páteční noc bude patřit hlavně netopýrům

LIVE PIANO JIŘÍHO VODŇANSKÉHO

1. září od 20.00, Jazz klub Píchlá nota Doksy

Příjemný večer u džbánku dobrého vína doprovodí nestárnoucí šlágry a swingovky 30. a 40. let v původním podání Jiřího Vodňanského.

VAŘENÍ KOTLÍKOVÝCH ZVĚŘINOVÝCH GULÁŠŮ

2. září od 9.00, areál zámku Zahrádky

Soutěž pro milovníky dobrého jídla připravili už tradičně na konec prázdnin v Zahrádkách. V areálu zámku proběhne šestý ročník akce Vaření kotlíkových zvěřinových gulášů. Vaří se na otevřeném ohni pouze ze zvěřiny a jednotlivé týmy si musí dovézt zvěřinu, ingredience i dřevo. Po celý den bude probíhat stánkový prodej s mysliveckou tematikou, zazpívá a zahraje Pepíno akordeon a Barbora Mottlová. K vidění budou ukázky vábení zvěře, výcviku plemen loveckých psů, vystoupení trubačů, pro děti jsou připraveny soutěže. 

8. SETKÁNÍ VOZIDEL FRAMO a BARKAS

2. září od 10.00, zámek Zákupy

Legendární německá vozidla Barkas a Framo se v sobotu 2. září poosmé sjedou na zámek v Zákupech. Setkání vozidel s dvoutaktními motory, vyrobených do roku 1962, se uskuteční na 1. nádvoří zámku od 10 do 16 hodin. Malá užitková vozidla, jejichž chod je doprovázen charakteristický zvukem a namodralým dýmem z výfuku, mají stále mnoho příznivců. Pro ně je každoroční sraz vítanou možností vyměnit si vzájemně zkušenosti, případně sehnat tolik potřebné náhradní díly.

DOŽÍNKY BRNIŠTĚ

2. září od 12.00, kostel a areál Zátiší Brniště

Areál Zátiší Brniště v sobotu ožije dožínkami. Co vše se zemědělcům z Brniště letos podařilo, předvedou od sobotních 12 hodin. Dožínky tradičně začnou v kostele sv. Mikuláše, kde proběhne díkůvzdání. Dožínkový průvod se následně vydá do areálu, kde nejdříve dojde k předání dožínkových věnců. Poté návštěvníky čeká bohatý doprovodný program, včetně novoborských mažoretek, ukázky ze soutěží králičí HOP, nebo ukázky historického šermu. Letos poprvé se pro zájemce otevře i střelnice Sportovního střeleckého klubu, kde si děti zkusí zastřílet ze vzduchovky.

Plakát s programem ZDE

POHÁDKOVÝ PODZIM

2. září od 13.00, zámek Horní Libchava

Od 13 do 17:30 hodin budou v zámku probíhat prohlídky s princeznou Zdeničkou: Jak klíčník ztratil klíč od pokladu. V 15:15 uvidíte v zámeckém amfiteátru předpohádku a pohádku: O ztracené paní učitelce. Dětská dílna, půjčovna dětských kostýmů.

AHOJ LÉTO

2. září od 14.00, koupaliště Nový Bor

Připravené jsou tvořivé dílny a pohybové aktivity, návštěvníky potěší vystoupení místních tanečních souborů. Chybět nebudou projížďky na lodích, mezi dětmi oblíbené malování na obličej, jízdy na koních a zábavné atrakce. Večer bude patřit muzikantům, vystoupí kapely Tetrahop a Hurwajs. Oblohu rozzáří také ohňostroj. Po setmění přijde čas pro novoborské malé hasiče. Ti, s využitím techniky od českolipských profesionálních hasičů a s pomocí dětských sborů z Českolipska, předvedou velkou dětskou hasičskou fontánu.

SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PRÁZDNIN

2. září od 13.00, náměstí a koupaliště Kravaře

Program odstartuje na náměstí slavnostním předáním nové hasičské techniky místnímu SDH. Od 15 hodin bude na koupališti připraven pro děti skákací hrad, malování na obličej a pěnová show. Zahraje kapela Druhá míza, od 21.30 vodní fontána.

LOUČENÍ S LÉTEM

2. 9. od 16.00, koupaliště Jablonné v Podještědí

Soutěže a hry pro děti, program i pro dospělé.

Plakát s programem ZDE

BARBORA SWINX BOYS

2. září od 20.00, Jazz klub Píchlá Nota Doksy

Hot jazz večer se známou pražskou jazzovou zpěvačkou Barborou Řeháčkovou doprovodí Jakub Duša na kytaru a Pavel Šlosar na kontrabas.