Bláznivý Petříček na divadle nabídl mnoho humorných i milostných scén, napětí, chytlavou muziku i tragický konec.

Téměř zaplněné jablonecké divadlo poslední květnový den bavila dvojice Vojta Dyk a Táňa Vilhelmová. Hru režíroval Peter Serge Butko. Volně se inspiroval stejnojmenným filmem Jeana-Luca Godarda.

Scéně dominoval bílý automobil

Představení začalo neformálně. Kulisáci dopřipravili scénu. Hra se totiž odehrává ve starém filmovém ateliéru. Po většinu času se celý děj točil okolo automobilu, scénu ale dokreslovalo i třeba červené křeslo, obraz nebo kuchyňský pultík. Vzadu za herci se stále měnilo prostředí na obrovském plátně.

Tatiana v roli Marianne působila trošku bláznivě, ale hlavně roztomile. Publikum bavila a rozesmívala nejenom dobře napsaným scénářem, ale svým osobním kouzlem. Ve hře hlavně ztvárnila více rolí: manželku svého milence nebo týpka z benzínky, kterého zahrála tak, že odzbrojila snad všechny přítomné.

Oba protagonisté také zpívali

Vojtěch Dyk hrál Ferdinanda, i když mu jeho milá přezdívala stále Petříčku podle písničky.

Oba protagonisté si ve hře i zazpívali. Chytlavé songy složil Roman Holý z J.A.R. a Monkey Business.

Příběh zpestřovala klapka, která sice narušila děj, ale diváka upozorňovala, že herci vlastně točí film. Vilhelmová i Dyk si občas odskočili a zaimprovizovali. V jednu chvíli herec propadl výbuchu smíchu a Tatiana mu řekla, ať začne hrát, že se s ním špatně hraje a vyprskla také smíchy.

Mezi nejpovedenější scény určitě patřila krátká scénka Vietnamská válka, kterou tvůrci vymysleli originálně a velmi vtipně.