Ještě před televizní premiérou seriál budou promítat vybraná kina v České republice, a českolipské kino Crystal je mezi nimi. Toto výjimečné čtyřhodinové promítání proběhne ve středu 27. února v 19:00 hodin. Lístky je možné již zakoupit v předprodeji, a to na webu www.kinocrystal.cz/oknorezervace. Cena jedné vstupenky je 250 Kč.

Série obsahuje celkem šest dílů, které na sebe v kině při exkluzivní předpremiéře budou přímo navazovat, diváci tedy uvidí celou sérii v celku.

Seriál vypráví příběh Dejvického divadla, ve kterém všichni účastníci hrají sami sebe, které je vystaveno nečekané a nelehké zkoušce - přijde totiž o grant na svou činnost. Divadlo se tedy ocitá v situaci, kdy musí finance na provoz shánět víceméně samo a mnohem více se tzv. otáčet, ale přitom neslevit z vysoce nastavené umělecké laťky.

„Během půl roku, kdy vznikla první verze scénáře a kdy jsme začali natáčet, měli herci ke svým postavám spoustu připomínek, které poté Ondřej Hübl a Miroslav Krobot zapracovali do finálního textu. Zároveň byl při natáčení určitý prostor pro improvizaci, takže spousta replik vznikla až na place a u stolu při psaní by se ani vymyslet nedaly," prozradil umělecký šéf Dejvického divadla Martin Myšička.

Diváci se mohou těšit na všechny oblíbené tváře - na Ivana Trojana, Václava Neužila, Jaroslava Plesla, Martina Myšičku, Kláru Melíškovou nebo Simonu Babčákovou. Nechybí samozřejmě ani režisér Miroslav Krobot a jeho dcera Lenka.