Předchozí
1 z 5
Další

Nedávno českolipský hasič zabodoval na Championships WUAP 2019, který se konal v německém Frauenau. Dvaadvacetiletý borec předvedl neskutečný výkon v kategorii junioři do 110 kg, kdy v disciplíně mrtvý tah zvedl neuvěřitelných 320 kilogramů. Tímto výkonem nejenže vyhrál první místo ve své kategorii a získal tak titul mistra Evropy, ale zároveň vytvořil nový světový rekord.

Jan Capouch.Zdroj: HZS LK

Počátkem května se zúčastnil Mezinárodního mistrovství ČR v silovém trojboji WUAP 2019, které se konalo ve městě Nový Bor. Zde již nesoutěžil pouze v disciplíně mrtvý tah, ale i v dalších dvou disciplínách silového trojboje benchpress a dřep. V souhrnu uzvedl 790 kg. Vyhrál nejen svoji kategorii, ale i absolutní umístění v juniorech.

Jan Capouch.Zdroj: HZS LK

V listopadu 2018 získal Josef Capouch ve své váhové kategorii titul mistra republiky a vyhrál i v absolutním pořadí, když pokořil magickou hranici 300 kg v mrtvém tahu. „Nyní jsem držitelem titulu mistra Evropy a dalším mým cílem je vybojovat medailové umístění na mistrovství světa,“ svěřil se budoucími plány mladý hasič.

Dvaadvacetiletý Josef Capouch získal na mistrovství Evropy v silovém trojboji titul mistra Evropy.Zdroj: HZS LK

„Tréninky jsou velmi vyčerpávající, každopádně brzy začínám přípravu na mistrovství světa, které se koná letos v USA. Chtěl bych opět překonat svá maxima. Bohužel moje účast bude závislá především na tom, zda se podaří sehnat nějaké sponzory,“ dodal Josef Capouch. O zájem k tomuto sportu ho přivedl koncem roku 2016 kamarád Lukáš Seifert, který mu který mu pomáhá během závodů i přípravy.

Jan Capouch.Zdroj: HZS LK

Postupnými kroky, tvrdým tréninkem a především disciplínou se rychle vypracoval až na samotný vrchol a nyní patří mezi elitu závodníků v ČR. „Jsem hrdý nejen na své sportovní úspěchy, ale i na svoji práci profesionálního hasiče, kdy tak mohu současně reprezentovat Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje,“ uzavřel nadějný reprezentant. 

Jan Capouch.Zdroj: HZS LK