Předchozí
1 z 5
Další

David Halbich.David Halbich.Zdroj: se souhlasem Davida Halbicha

Narodil jsem se v České Lípě a fotbal hraji od svých pěti let. Začínal jsem v přípravce Nového Boru a postupně si vyzkoušel různé angažmá v mládežnických týmech. Pár sezón jsem strávil v žákovské kategorii v Jablonci a posléze ve Varnsdorfu, kde jsem prošel až do týmu dospělých a vyzkoušel si zahrát druhou nejvyšší soutěž u nás.

David Halbich.David Halbich.Zdroj: se souhlasem Davida HalbichaVe Varnsdorfu jsem se ale v druholigovém kádru neudržel. Odpověď na to, proč se to nepovedlo? Fotbal jsem vždy bral jako zábavu. Když mě přestal bavit, šel jsem výkonnostně dolů. Bylo období, kdy pro mě byly tréninky a zápasy za trest. To byl asi ten důvod, proč jsem se neprosadil.

David Halbich.David Halbich.Zdroj: se souhlasem Davida HalbichaDále jsem zkoušel na hostování třetí ligu ve Štěchovicích, hrával jsem i v Chrudimi. Na delší dobu jsem se usadil až v okresní soutěži v Lindavě, kde jsem opět našel chuť k fotbalu. V roce 2020 se mi ozvalo vedení fotbalového klubu v České Lípě. Klub tehdy bojoval o divizní záchranu. To se povedlo, další ročník jsme rozehráli velmi dobře, patřili jsme mezi tři nejlepší celky a defacto bojovali o postup do třetí ligy. Bohužel se kvůli koronaviru divize přerušila a nakonec ani nedohrála.

David Halbich.David Halbich.Zdroj: se souhlasem Davida HalbichaVěřím, že v Arsenalu vydržím dlouho, protože se tu cítím moc dobře. V České Lípě všechno funguje tak, jak má. Jsem moc rád, že můžu být součástí týmu. Mé cíle jsou jasné. Chtěl bych postoupit s Českou Lípou do třetí ligy. A pak ještě s Lindavou postup do I.B třídy, aby si tam kluci na starý kolena taky kopli krajskou soutěž.

David Halbich.David Halbich.Zdroj: se souhlasem Davida HalbichaPracuji jako řidič kamionu. Rozvážíme nová auta všech známých značek do autosalonů a podobně. Moje práce mě moc baví. Ve volném čase rád cestuji a poznávám s přáteli naši krásnou zemi. Rozhodně mám rád jakoukoliv sportovní činnost. Pustím si také FIFU, nebo jiné hry.